Coeliakie Recepten en producten Tussendoortjes en desserts

Favoriet Toetje #wijbloggenglutenvrij

september 15, 2017

Onlangs ben ik toegevoegd aan het #wijbloggenglutenvrij concept, ik heb er zin in!

Het #wijbloggenglutenvrij concept zal ik jullie nader toelichten.
Middels dit concept, maken in heel Nederland een aantal glutenvrij bloggers een artikel over hetzelfde onderwerp.

Deze maand gaat het over je favoriete toetje. Nou, als er iéts is waar je mij ’s nachts voor wakker kunt maken, is het een dessert. Yoghurt, ijs, kokosballetjes, crème brûlée, noem maar op… ik ben wakker! Deze keer zal ik jullie meenemen in een nieuw recept van mij zelf. Het is een simpel en tijdloos recept. Ik heb al vaker benadrukt hoe ideaal en fijn ik het vind om simpel en puur te koken en bakken. Deze keer zal het een tweeluik zijn van aardbei en banaan. Ik noem deze creatie

F R O Z E N L O V E

Wie houdt er nou niet van dessert? Gaat het dan nog samen met chocolade en fruit in één recept, dan ben je helemaal om. Geniet er van zou ik zeggen.

bovenaf
beiden

Benodigdheden

  • 2 bananen
  • 6 aardbeien
  • 2 repen pure chocolade
  • Een halve zak pistachenoten
  • Veel kokos
  • Slagroom
  • Blauwe bessen

Werkwijze

  1. Vries het fruit in (minimaal 2 uurtjes)
  2. Zorg dat de pistachenoten in brokkeltjes zijn (dit kan je doen door de noten in een theedoek te doen en dan lekker lomp deze op het aanrecht te ‘duwen’)
  3. Smelt de chocolade au bain marie
  4. Gooi de chocolade over het fruit (niet letterlijk)
  5. Leg het fruit neer en besprenkel de banaan met pistachenoten en de aardbeien met kokos
  6. Vries het geheel circa 3 uur in
  7. Serveer het met slagroom, blauwe bessen en… geniet van je dessert!

Ben jij benieuwd naar de creaties van de overige bloggers van #wijbloggenglutenvrij? Hieronder kan je de link naar de verschillende pagina’s vinden

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

You Might Also Like

Close