Simpel en italiaans broodje: oftewel een bruschetta. Ontzettend lekker!

Dit brood heet ‘Bruschetta’, wat in het Italiaans ‘geolied sneetje’ betekent. Het is standaard om het brood – wit of bruin – in te smeren met knoflook, olie en peper/zout. Wat je er daarna op doet kan variëren. Zelf heb ik vandaag gekozen voor het brood met cherry tomaatjes, fris én lekker licht.

Benodigdheden

  • Brood (ik gebruik hiervoor vaak het Schär brood ‘Pain campagnan’)
  • Knoflookteentje
  • 6 cherrytomaten
  • Handje rauwe, verse spinazie
  • Handje parmezaanse kaas of rucola
  • Olijfolie extra virgine
  • Zeezout
  • Peper

Werkwijze

  1. Zorg dat je je broodje kunt roosteren
  2. Haal hem uit de rooster en bestrijk het met het knoflookteentje
  3. Maak vervolgens een mix van de tomaten, spinazie, de olijfolie en de peper en zout (doe dit op gevoel)
  4. Doe de mix op het broodje
  5. Tot slot kan je de parmezaanse kaas op het broodje doen, easy right?

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close