Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met het recept van bananenwalnootcake. Je ziet het ook geregeld voorbij komen op mijn instagramfeed en/of story.

Hierbij mijn recept van de glutenvrije variant. Werkelijk waar, met de ‘vrij van gluten lijn’ amandelmeel van de Albert Heijn is het heerlijk om dit recept te maken.

Benodigdheden

  • 300 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 4 bananen
  • handje walnoten/pecannoten
  • kokosrasp naar smaak
  • Agavesiroop

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng 200 mg amandelmeel, 4 eieren, 4 bananen en een handje walnoten en/of pecannoten in een kom.
  3. Voeg dit in een cakevorm en zet het vervolgens voor 45 minuten in de oven. Blijf vooral even kijken of het niet zwart wordt. Als dit gebeurd kan je er aluminiumfolie overheen doen.
  4. Strooi er aan het eind wat kokosrasp en agavesiroop overheen, mijn favoriet.

Het is echt het beste recept voor dit brood ever. Het is luchtig, smaakvol en je kan het makkelijk in stukken snijden voor later gebruik. Als het uit de diepvries komt is het nog net zo lekker.

Dit is een gesponsord artikel.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

 

4 Comments

  1. Pingback: Bananenbrood met pistachenoten - Annemiek Nauta

  2. Pingback: Glutenvrije appelcake - Annemiek Nauta

  3. Pingback: Glutenvrije oreocake - Annemiek Nauta

  4. Pingback: Glutenvrije M&M's cake - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close