Niets lekkerder dan een taart. Af en toe dan.

Deze maand bloggen er weer heel wat bloggers mee rondom de #wijbloggenglutenvrij trent. Waarom? Het is feeest! Het is namelijk al de 50e keer. En….. wie jarig is trakteert.

Deze maand posten we allemaal een lekkere taart. Ik ben eens niet op safe gegaan en heb behoorlijk wat ingredienten gebruikt voor deze taart. Ik ben er dan ook vrij lang mee bezig geweest (zeker voor mijn doen). Het was het in ieder geval meer dan waard. Wat een fris pareltje! Ik zal jullie vertellen hoe je deze heerlijke en frisse taart thuis zelf kunt maken.

Benodigdheden

Bodem

  • 100 gram havermout
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram moerbeien
  • 60 gram agavesiroop
  • 100 gram amandelmeel
  • Hazelnootolie om de bodem in te vetten

Eerste laag

  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 10 tl chiazaad
  • 50 gram agavesiroop
  • 300 gram kokosmelk met yoghurtcultuur
  • 250 gram biogarde
  • 2 gelatinebladen

Tweede en derde laag

  • 150 gram gesmolten kokosolie
  • 200 ml kokosmelk AH
  • 250 gram biogarde
  • 60 ml agavesiroop
  • 25 gram vanillesuiker
  • 4 gelatine bladen
  • 2 avocado’s
  • 250 gram bevroren of verse mango

Werkwijze

  1. Vet je bodem in met hazelnootolie, doe dit op gevoel
  2. Voeg alle ingrediënten van de bodem in de blender en mix het
  3. Doe het in de bakvorm en druk het met de bolle kant van de lepel plat
  4. Zet weg en ga nu aan de slag met de eerste laag
  5. Maak de blender schoon en doe de ingrediënten van de eerste laag er in
  6. Voeg de eerste laag toe aan je bodem en zet hem voor een half uurtje in de koelkast
  7. Ga aan de slag met de tweede en derde laag
  8. Doe alles behalve de avocado’s en mango in de blender en mix het goed door (gelatinebladen volgens werkwijze)
  9. Verdeel het over twee porties, 1 deel laat je in de blender
  10. Voeg hierbij toe de avocado’s en giet het over je taartmengsel
  11. Zet weer 30 minuten weg
  12. Doe tot slot de mango en de andere helft opnieuw in de blender, verdeel dit over je mengsel
  13. Zet het geheel 5 uur weg
  14. Versier de taart

Ben jij benieuwd naar de creaties van de overige bloggers van #wijbloggenglutenvrij? Hieronder kan je de linkjes naar de verschillende pagina’s vinden:

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

3 Comments

  1. Pingback: Glutenvrije appeltaart naturel - Annemiek Nauta

  2. Pingback: Glutenvrije paaseitaart - Annemiek Nauta

  3. Pingback: Regenboog taart #wijbloggenglutenvrij - Smaakvol Glutenvrij

Write A Comment

Close