Arretjescake. Je hebt het vast en zeker wel eens gegeten, maar ook de glutenvrije variant?

Benodigdheden

  • 320 gram glutenvrije biscuitjes (klik HIER)
  • 5 el cacao
  • 1 kopje sterke koffie of espresso
  • 200 gram pure chocolade (ik gebruikte die van de Albert Heijn)
  • 10 gram kokos
  • 2 eitjes
  • 150 gram ongezouten roomboter

Werkwijze

  1. ‘Prak’ de biscuitjes tot kleine stukjes, ik verkruimelde ze simpel
  2. Smelt de chocolade au bain marie samen met de roomboter
  3. Als dit proces bezig is, kun je de eieren, cacao, espresso en de kokos vast met elkaar mixen
  4. Laat de chocolade goed afkoelen
  5. Zodra deze is afgekoeld kan je de twee mixjes bij elkaar voegen
  6. Meng goed door elkaar heen
  7. Voeg de biscuitjes toe
  8. Leg bakpapier op tafel en leg precies in het midden de mix van biscuitjes en chocolade
  9. Rol het bakpapier om de mix, zo krijg je een hele lompe worstvorm
  10. Leg het voor minimaal een nachtje in de koelkast
  11. Snijd de arretjescake in plakjes
IMG_6174
IMG_6175
IMG_6118

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

 

1 Comment

  1. Pingback: Glutenvrije appelcake - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close