Follow my blog with Bloglovin

Ken je de bananenwalnootcake nog? De hype was huge. Ik bedacht een nieuwe variant op de gezonde cakesoort: de gezonde chocoladecake! Omdat? Nou eh.. chocolade is altijd een goed idee.

Ik vind het erg leuk om eens te varieren met verschillende cake soorten. Daarom ben ik de laatste tijd wat vaker aan het afwisselen met smaken, vandaag deze variant van de bananenwalnootcake.

Benodigdheden

  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram dadels
  • 2 eetlepels cacao
  • 200 gram magere kwark
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 scoop whey (ik gebruikte deze van Personal Protein)
  • 100 gram walnoten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Kook wat water en begiet de dadels, laat ze 15 minuten weken
  3. Snijd de banaan in grove stukken
  4. Doe de banaan, cacao, whey, kwark en de bakpoeder in een mixer en mix goed glad
  5. Voeg de dadels toe
  6. Mix nog goed door, de dadels mogen niet meer zichtbaar zijn
  7. Roer (!) tot slot de walnoten erdoor, bewaar er een aantal voor de decoratie
  8. Doe de mix in een cakevorm en bak de cake gedurende 40 minuten
  9. Serveer met pindakaas en/of de overgebleven walnoten

 Ik heb meer gezonde soorten cake gemaakt!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

1 Comment

  1. Pingback: Glutenvrije gesmolten chocoladecake - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close