Ik heb voor het eerst jam gemaakt, zo trots! Nu we in het nieuwe huis bezig zijn mag ik braampjes plukken, dus ik besloot er een lekkere bramenjam van te maken!

BENODIGDHEDEN

  • 500 gram verse bramen, schoongemaakt
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 vanille stokje
  • 100 ml water
  • 250 gram suiker naar keuze (ik gebruikte honing)
  • Jampotje

WERKWIJZE

  1. Was de bramen
  2. Doe deze in een pan met het water en het citroensap
  3. Laat het circa 10 minuten koken
  4. Destilleer ondertussen de potjes (met kokend water)
  5. Doe de honing er bij
  6. Kook het geheel nog circa 5 minuten
  7. Roer de jam goed door met een spatel zodat hij niet aankoekt
  8. Doe de warme jam in de gestilleerde potjes en sluit direct af
  9. Zet de potjes op de kop zodat ze vacuum zuigen, hierdoor kan je de jam een half jaar bewaren (bij openen 2 weken)

Heb je ideeën voor dipjes, zie je graag iets voorbijkomen? Ik hoor het graag hè!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close