De laatste tijd ben ik echt van de taarten en cakes. Super lekker, je kunt er eindeloos mee varieren en je hebt altijd een feestje in huis. De mensen om mij heen smullen in ieder geval lekker mee..

BENODIGDHEDEN

  • 80 gram kokosmeel
  • 100 gram Ricca mokkaboontjes (deze!)
  • 5 eieren
  • 60 ml hazelnootolie
  • 1 appel
  • 1 handje noten
  • 2 el ahornsiroop
  • Kokosrasp naar smaak
  • 2 tl baking soda
  • 1 halve uitgeperste citroen
  • Snufje zout

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Scheid het eigeel van het eiwit
  3. Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine
  4. Doe de oliesoorten, eigeel, kokosmeel, zout en het baking soda in een grote kom
  5. Spatel door elkaar en voeg de citroen toe
  6. Voeg het gehele mengsel beetje bij beetje toe aan de eiwitten
  7. Snijd de appel in kleine blokjes
  8. Voeg tot slot de appelstukjes en het handje noten toe aan het mengsel
  9. Giet het in een bakvorm (ingevet of met bakpapier)
  10. Zet het geheel voor 50 minuten in de voorverwarmde oven
  11. Smelt de mokka chocolade au bain marie (bewaar iets ter decoratie) en giet het over de cake
  12. Bestrooi de cake met kokosrasp en de overgebleven mokkaboontjes

IK MAAKTE NOG WAT MEER LEKKERE CAKES:

HEB JIJ NOG LEUKE IDEEËN VOOR cakesmaken? LET ME KNOW!

Ben jij van plan mijn recepten te maken? Laat dan even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Als je een foto hebt, deel hem via Instagram of Facebook. Vergeet mij niet te taggen!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close