Ondanks dat het nog geen Pasen is, had ik al wel ontzettend zin in paaseitaart. Waarom? Duh.. chocola!

BENODIGDHEDEN

  • 250 gram roomboter
  • 400 gram zelfrijzendbakmeel
  • 8 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 400 gram witte bastardsuiker
  • Paaseitjes naar voorkeur
  • Voor de botercreme:
  • 400 gram poedersuiker
  • 4 el karnemelk
  • 250 gram roomboter
  • 200 gram pure chocolade

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven op 160 graden
  2. Mix de helft van boter, 4 eieren en de helft van het suiker door elkaar in een keukenmixer
  3. Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe (spatel het er doorheen)
  4. Voeg de vanilledruppels toe
  5. Doe het in een cakevorm en zet het voor 45 minuten in de oven (dit is laag 1)
  6. Doe hetzelfde met de overige boter, eieren, suiker en het zelfrijzend bakmeel maar voeg daar de cacaopoeder aan toe
  7. Dit is laat 2, zet ook deze voor 45 minuten in de oven
  8. Haal er uit en laat goed afkoelen
  9. Maak nu de botercreme (doe de roomboter in een mixer en mix op een hoge stand, 5 minuten lang. Voeg de poedersuiker toe in stappen en tot slot de karnemelk om het vloeibaarder te maken)
  10. Leg de twee delen op elkaar als ze afgekoeld zijn en smeer in met de botercreme
  11. Smelt de chocolade en voeg dit toe aan de overige botercreme
  12. Maak nu met vloeiende bewegingen de taart af met de overige chocolade/botercreme
  13. Top met de door jou gekozen paaseieren
  14. Zet minstens 1 uur in de koelkast

Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.

IK HEB MEER SOORTEN TAART GEMAAKT!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

1 Comment

  1. Pingback: Glutenvrije red velvet oreotaart - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close