Oke, ik had zelf nog nooit Red Velvet taart gehad en wat is het lekker! Ik maakte deze keer een variant met oreotaart. Jam!

BENODIGDHEDEN

  • Voor de taart
  • 1 zak red velvet cakemix van de Xsenos (YAY, easy!!)
  • 4 eieren
  • 140 gram roomboter
  • Voor de botercreme
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 6 eetlepels water
  • 500 gram poedersuiker

WERKWIJZE

  1. Volg de gebruiksaanwijzingen op het pak
  2. Laat hem vervolgens goed afkoelen en snijdt hem door midden
  3. Vervolgens kan je aan de slag met de botercreme
  4. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is
  5. Mix de roomboter in de keukenmachine
  6. Zeef de poedersuiker in een grote kom en voeg het water toe
  7. Voeg eerst de helft van de mix in de kom aan de roomboter toe en mix het twee minuten goed door elkaar
  8. Doe vervolgens de rest er bij en mix het geheel nog circa 5 minuten op hoog tempo
  9. Doe de botercreme in een spuitzak
  10. Doe 1/3e van de botercreme aan de binnenzijde en strijk goed plat
  11. Doe de andere helft van de taart er op en druk zachtjes aan
  12. De overige botercreme kan je aan de zijkanten en de bovenkant doen (vooral ook op de bovenkant zodat de oreokoekjes goed blijven zitten)
  13. Verkruimel de oreokoekjes en doe het op de bovenkant, druk goed aan
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Tip: Wanneer de bovenkant al knapperig wordt en de onderkant nog niet, doe dan aluminiumfolie over het geheel en zet het terug in de oven.

IK HEB MEER SOORTEN TAART GEMAAKT!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close