Je vraagt je vast af wat iemand met coeliakie zoal eet. Ik mag geen gluten en dat zit in erg veel producten. ”Jij mag dan helemaal geen broooooood’‘, hoor je vaak. Klopt. Maar er bestaat meer dan ‘gewoon’ brood “HOOOOR”.

Allereerst zie je bovenaan een wel heel lekker broodje staan, niet? Dit is glutenvrij brood. Brood kan namelijk ook simpelweg gewoon van andere producten gemaakt worden. Ik heb het brood van Schär gebruikt voor dit broodje, te bestellen via hier. Dit brood wordt gemaakt van onder andere zonnebloempitten, lijnzaad, zuurdesem, quinoa, sorghum- en kastanjemeel. Door een verfijnde receptuur en nieuw bakproces heeft dit brood een hoge versbeleving. En serieus, het lijkt bijna vers. Een collega van mij heeft het onlangs geproefd en vond het heerlijk. Ik heb hem gemaakt met simpelweg een salade van (veel) olijfolie, peper, zout, tomaat en basilicum. Geleerd van de beste italianen van Nederland oftewel: Il Campanile.

De tweede lunch die ik jullie wil laten zien is eigenlijk echt Hollands.

Lekker twee broodjes jonge kaas (toevallig weer de meesterbakker broden van Schär) met wat tomaatjes. Daarnaast nog twee beschuitje met hagelslag. Altijd erg jammer dat de glutenvrije beschuiten zo ontzettend breekbaar zijn, maargoed dat zijn bijna alle beschuiten. Hagelslag trouwens, is echt addiction number one. Dit neem ik ook wel eens als tussendoortje (guilty). Gewoon. OMDAT. CHOCOLA. LEKKER. IS. PUNT.

De derde lunch die ik jullie wil laten zien, is zeker niet de minste.

Ken je dat glutenvrije brood nog waar ik echt niet over op kon houden in een recent blog van Consenza? Nou dit is dus het laatste broodje die ik niet in dat blog heb meegenomen, simpelweg omdat ik te ongeduldig was. Dit brood heb ik even opgebakken en o my god wát is dit lekker. Ik hou van gamba’s (met veel knoflook) en een salade met brood. Lekker simpel. Echt genieten. (tip: doe lekker wat verse citroen over je salade!)

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close