Risotto, truffel en spinazie…….

Zoals iedereen weet waren de supermarkten voorheen niet erg toegankelijk voor de mensen met coeliakie. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat supermarkten een eigen glutenvrij logo op hun huismerkproducten plaatsen. Dit is natuurlijk fantastisch! Zo ging ik zelf altijd naar andere dorpen voor de Albert Heijn. Tegenwoordig heeft de plaatselijke plusmarkt ook steeds meer te bieden. Het specifiek glutenvrij schap breidt steeds wat meer uit en daarnaast heeft ook de PLUS nu hun eigen glutenvrije-logo zoals hiernaast.Middels dit logo kwam ik dan ook terecht bij de risotto, zie hier.

Zelf eet ik niet zo vaak rijst en/of risotto maar dit vond ik zeker het proberen waard. Truffel… right?;) Voor €2,49 heb je 250 gram en geloof mij, hier kan je écht met vier personen van eten.

Het is ook nog simpel te maken en je kan er echt heel erg veel aan toevoegen, of juist weglaten. Hierbij dan ook de bereidingswijze als op de verpakking:

  1. Verhit 5 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin al roerend de rijst totdat alle rijstkorrels een glanzend laagje hebben.
  2. Voeg vervolgens kokend heet water of (groente)-bouillon toe totdat de rijst bedekt is.
  3. Laat de rijst op laag vuur doorkoken en voeg regelmatig water of bouillon toe om de rijst vochtig te houden. Roer de rijst telkens goed door.
  4. Na circa 15 minuten proeven of de rijst gaar is en eventueel naar smaak zout toevoegen. De risotto is gaar als het midden van de rijstkorrel nog een beetje stevig is.

TADAAAA!

Ik heb er zelf spinazie bijgedaan, ook van de PLUS (huismerk). Spinazie vind ik persoonlijk ontzettend lekker, mits het niet a la creme is. Ik ben van mening dat dan de echtheid van de groente er af is. De combinatie van risotto, truffel en spinazie is dan ook ontzettend lekker. Bon Apetit! 😉

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close