Bananenpannenkoekjes, dé hype van dit moment.

 

 

Bananenpannenkoekjes zijn één van mijn lievelingslunches. Het is ontzettend lekker en gezond. Daarnaast kan je eindeloos variëren wat betreft de ingrediënten. Make it your way, yaaayy.

Hieronder vijf van mijn favorietjes, daarvan is de basis allemaal 1 ei en 1 banaan (inclusief wat (kokos)olie om in te bakken). Het recept is voor 1 portie.

Snijd de banaan in stukjes en prak hem compleet. Voeg daarna het ei toe en mix dit goed. Doe wat (kokos)olie in de pan en bak de ‘pannenkoek’ aan beide kanten goed. Dit zal circa 1 minuut per kant zijn.

 

 

  • Bananenkwark en kokos

Zodra de pannenkoek klaar is serveer je hem op een bord. Doe hierboven de bananenkwark (circa twee eetlepels) en de kokos. Je kan eventueel nog wat stukjes banaan en/of agavesiroop toevoegen.

  • Met kaneel en appel

Deze pannenkoekjes dien je warm te eten, dat is echt belangrijk.
Zodra je de pannenkoek in de pan hebt gedaan, voeg je de gesneden partjes appel toe. Hier doe je ook goed wat kaneel bij. Dan draai je hem om. Als je hem aan beide kanten hebt gebakken kan je hem serveren met eventueel wat rozijntjes.

  • Aardbeien en nutella

Meet heaven. Dit is echt verrukkelijk. In het weekend mag je jezelf af en toe best wat verwennen. Meestal maak ik hiervan een grote stapel en deel ik hem met mijn vriend. Je maakt deze lekkernij op dezelfde manier als de vorige recepten, alleen dan met wat meer ingrediënten. Ik gebruik vaak 3 eiren en 2,5 banaan hiervoor. Zorg ook dat je kleine pannenkoekjes maakt en niet van die hele dikke. Dat smaakt lekkerder en zeg nou zelf: die stapel is fantastisch toch?

Anyway, stapel lekker op die kleine pannenkoekjes. Vergeet niet bij iedere pannenkoek iets nutella er tussen te smeren als ze nog warm zijn. Perfectioneer hem met aardbeien.

  • Havermout en blauwe bessen

Deze versie is heerlijk om te eten in de ochtend. Havermout vult ontzettend en na het eten van dit ontbijt, heb je lang geen honger. Maak de pannenkoekjes as usual maar voeg bij het mengsel naar smaak havermout toe (dit kunnen niet-coeliaken dus ook prima maken). De pannenkoekjes zijn wat steviger van structuur op deze manier. Voeg tot slot de blauwe bessen toe en hallo vezelrijk ontbijt en/of lunch.

  • Proteïne en agavesiroop

De proteïnepannenkoekjes zijn heerlijk na het sporten. De proteïne die je toevoegt aan deze versie, zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen van je bezigheid. Evenals bij de havermout, voeg je de proteiïne al toe in de eerste fase. Je sluit af met wat zoetigheid: de agavesiroop.
Wat betreft de proteïnepoeder, verwijs ik graag naar de Body & Fit shop.

Welke vind jij het lekkerst? Laat mij dit even weten.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Comments are closed.

Close