Glutenvrije patat en/of snacks

Zoals veel mensen weten is patat glutenvrij. Het betreft immers enkel aardappel en wat zout.

I.v.m. de kruisbesmetting bij cafetaria’s is het toch vaak lastig om iets glutenvrijs te kunnen bestellen. Wanneer de patat in dezelfde frituur wordt gebakken is dit al een probleem. Ook blijft het een probleem aangezien de medewerkers vaak ‘glutenvolle’ producten aanraken, zodat het de glutenvrije maaltijd welke eerst glutenvrij was, alsnog glutenvol maakt.

Lastig, lastig….

Eigenlijk is dit simpel op te lossen, hier moet men echter wel de capaciteit voor hebben. Er zijn verschillende cafetaria’s in de Hof van Twente die rekening houden met mensen met een glutenallergie (ook MacDonals Holten – HULDE). Op dit moment is de Specht in Goor echter wel mijn favoriet.

Als je belt weten de medewerkers ontzettend goed wat je bedoeld met ‘glutenvrije patat en/of snacks’. Als je vraagt of ze het apart bakken en/of verpakken zijn ze bijna verbaasd, puur omdat het een gewoonte is voor de medewerkers. Hoe fijn is dat!

Kortom:

  • De medewerkers zijn goed op de hoogte
  • Prijs-kwaliteit verhouding is perfect en er wordt geen onderscheid gemaakt met de glutenvolle variant
  • Ze hebben een glutenvrije frituur
  • Deze bevindt zich in een ‘achterkamer’ waardoor hij niet in aanraking komt met de glutenvolle frituur
  • Alles wordt apart verpakt
  • Er is keuze!! Frikandel en/of kroket

Ben je dus ooit in Goor, ga even langs of neem dan eens een kijkje op hun Facebook.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close