Bestuursrecht en Deathrow

7 juni gaf Renate Bouwmeester, juriste bij team Rechtsbescherming en Mediation van gemeente Enschede, voor de derdejaars hbo-rechten studenten op Saxion een boeiend, leerzaam en praktisch college over haar werkzaamheden. De vele voorbeelden spraken tot de verbeelding en de af en toe niet-juridische, maar wel heel doeltreffend gekozen insteek in bepaalde zaken was verrassend.
Renate heeft daarnaast verteld over de Clinton Young-foundation, een stichting die zich bezighoudt met ter dood veroordeelde Amerikaanse gevangenen. Eén van hen is Clinton Young, met wie Renate al jaren contact heeft. Ze begon met het schrijven met Clinton toen ze zelf derdejaars studente aan Saxion was. Dit maakte veel indruk op de aanwezigen en uiteraard werden hierover de nodige vragen gesteld.
Op Koningsdag is ’s avonds de (tweede) documentaire “Deal met de dood” over de zaak en veroordeling van Clinton Young uitgezonden. Voor de trailer van deze documentaire, klik op de volgende link:

De documentaire is een indrukwekkend geheel, de volledige documentaire is dan ook te kijken via de volgende link:

https://www.npo.nl/deal-met-de-dood/27-04-2017/KN_1689017

love, Annemiek

Comments are closed.

Close