Glutenvrij vers brood, kan dat eigenlijk wel?

Zoals bij heel veel mensen bekend is, is glutenvrij brood ontzettend droog. Het valt uit elkaar en het is onsnijdbaar. Tegenwoordig kan er natuurlijk steeds meer en dat blijkt ook uit de steeds uitgebreidere assortimenten van supermarkten en/of bakkers. Zelf eet ik vaak houdbaar brood. Dit rooster ik dan voordat ik het beleg en neem het dan mee. Niet erg handig en het kost altijd zo veel tijd….

Afgelopen week ontving ik van Consenza een érg bijzonder pakketje. Een drietal verse glutenvrij broodjes. Hoe dan?!

Hierbij de drie soorten broden die ik ontving. Een meerzaden pistoletje, een wit stokbrood en een vloerbrood met haver.

Ongekend. Ik was helemaal in shock en keek echt vier keer of het brood wel daadwerkelijk glutenvrij was. Ik heb alle ingrediënten gecheckt en jup: glutenvrij. Ik kon er zelfs in knijpen!!!

Anyway, tijd om te proberen. Helaas kon dat pas de volgende dag. Ik besloot om tegen de middag het pistoletje te proberen. Eigenlijk was ik gewend om hem in de oven te doen maar dit hoefde natuurlijk niet. Ik sneed hem open en het was daadwerkelijk nog steeds kneedbaar én het viel niet uit elkaar. Zo cool dit!

Het broodje heb ik belegd met een heerlijk Duits biefstukje die ik nog over had van de dag ervoor. Hierbij heb ik wat paturain en rucola gedaan en hup: proberen maar.

Zoals je hiernaast ziet, het was heerlijk. Ik was (en ben) echt nog steeds verbaasd over het product. Echt een aanrader!

De volgende dag was het vloerbrood aan de beurt. Ik wist niet zo goed wat ik er op moest doen. Normaal gesproken als je brood roostert, past niet ieder soort beleg hierbij. Ik heb dan ook het brood in erg dunne plakjes gesneden, zodat ik meerdere soorten beleg kon proberen. Uiteindelijk heb ik een stukje geprobeerd met komijnekaas, pindakaas en eentje met hagelslag. Ik denk dat ik wel 3,5 snee op heb gegeten, ook dit was verrukkelijk.

Het stokbroodje is morgen aan de beurt, ik wilde jullie dit genot echter niet langer onthouden. Naar aanleiding van wat ik tot dusver heb geprobeerd, denk ik niet dat het stokbrood minder zou zijn. Nu nog bedenken wat ik er op ga doen………

Naast deze producten heeft Consenza nog een aantal producten nieuw op de markt gebracht. Dit zijn:

  • Vloerbrood meerzaden (€ 3,79)
  • Vloerbrood Rustiek wit (€ 3,79)
  • Pistolet Rustiek wit (€ 0,99)
  • Pistolet maanzaad (€ 0,99)
  • Het stokbrood is €1,99 en het vloerbrood en het pistolet komen overeen met de andere bereidingen ad €0,99 en €3,79.

Tot op heden heb ik nog nooit glutenvrij VERS brood gegeten. Ik kan je vertellen dat ik echt ontzettend onder de indruk ben. Het is – en blijft – vers, het valt niet uit elkaar en het smaakt heerlijk. Daarnaast is het betaalbaar, ook niet geheel onbelangrijk. Ik zeg: Albert Heijn, Jumbo en alle andere supermarkten? Wanneer komt het in de schappen?

Deze producten ga ík zeker bestellen. Jij ook?

Het brood is te koop via de Glutenvrij webshop.

Dit is een gesponsord artikel.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Comments are closed.

Close