Seriously, wat is granola?!

Granola mensen, kan je vergelijken met muesli. Granola is het verzamelwoord van talloze verschillende recepten om muesli te maken. Je kan dit kopen in winkels maar ook net zo goed zelf maken. In de winkels bevatten de mixen vaak erg veel suiker en thuis kan je dit compleet weglaten. Ik voeg in plaats van de suiker zelf altijd honing toe.

Ingrediënten:

 • 250 gram (glutenvrije) havervlokken

 • 3 eetlepels Kaneel

 • 125 ml Ahornsiroop

 • 4 eetlepels honing

 • 1,5 eetlepel kokosrasp

 • 600 gram notenmix

Zoals je ziet op de foto’s, is dit écht alleen waar ik mijn granola van maak. Ik ben alleen vergeten de kaneel bij op de foto te zetten, maargoed. Hiermee maak ik dus ‘mijn granola’. Mijn omgeving – glutenvrij of niet – vindt de granola net als ik ontzettend lekker. Vandaar ook deze blog over mijn super-ontbijt. Ik maak de granola altijd vast klaar voor een aantal dagen/weken, vandaar deze grove hoeveelheden.

Je kunt zelf bepalen wat de hoeveelheden zijn maar hou ongeveer deze hoeveelheden aan en ga ze dan berekenen. Hierdoor zal de smaak altijd erg lekker blijven.

Eigenlijk is het heel simpel om te maken, ik zal het alleen in wat stappen toelichten (inclusief foto’s).

 • Verwarm de oven voor op 170 graden
 • Doe alle noten in de bakken
 • Voeg hierbij  de ahornsiroop toe pen mix alles goed door elkaar
 • Plakt het al goed aan elkaar? Nee. Voeg de honing toe en kijk of het ‘een geheel’ wordt (Zo niet, voeg dan nog wat honing en/of ahornsiroop toe, ik maak tenslotte alles op de gok)

 • Doe de kaneel en de kokosrasp bij in de kommen, mix wederom
 • Voeg tot slot de haver toe, iedereen kan hierbij zijn of haar eigen hoeveelheid bepalen
 • Plaats het bakpapier op de plaat (als je het tenslotte op de plaat legt, kan er kruisbesmetting met gluten plaatsvinden) en verdeel hierop de granola
 • Doe de granola circa 14 minuten in de oven, keer zo nodig eenmaal om en plaats hem er opnieuw in.

TAAADAAA! Granola, just for you.

Dit kan je overigens ook gewoon maken met echte haver, dus voor mensen die geen last hebben van gluten. Daarnaast kan je ook eindeloos varieren met moerbeien, goji-bessen, gedroogd fruit.. noem maar op. Ik hou alleen zelf van puur eten, dus dit is mijn variant.

Voeg hierbij wat griekse yoghurt toe (zo’n pot bij de AH is echt maar 1,78) en eeeeeetsmakelijk!!! Laat je mij even weten wat je er van vindt? 😉

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close