Ijskoffie(verslaving)

Sinds een jaar of vijf ben ik zwaar verslaafd aan koffie. Voordat ik de deur uit ga, heb ik al drie kopjes koffie achter de kiezen. Het is heerlijk om hiermee wakker te worden en even je rust te pakken.

Omdat ik vaak de hele dag door weg ben, pak ik in de ochtend altijd even mijn moment. Ik ga er dan ook elke dag om 06:15 uur uit bed en pak de ochtend voor me-time op een dag. Ik ontbijt rustig, drink mijn kopje koffie en kijk een serie (op dit moment Gomorra). Het vreemde is eigenlijk dat ik in de loop van de dag meer thee en water drink. Hierdoor houd ik het vaak bij die drie kopjes in de ochtend.

Met de zomer in de aantocht is ijskoffie een fijne uitvinding. Echter vind ik persoonlijk altijd dat de versies die in de supermarkt staan, vaak veel suiker bevatten. Ik ben zelf geen suiker en/of melk freak en drink mijn koffie dan ook altijd zwart. Hoe kan ik zoiets maken in de vorm van een gezonde ijskoffie? Super simpel dus. Ik ben een en ander gaan uitproberen en heb echt een mega lekker ijskoffie recept ontwikkelt die ik zeker vaker ga maken deze heerlijke zomer (op dit moment regent het en is het koud, Nederland though?)

Wat heb je nodig?

  • Zwarte, sterke koffie (Douwe Egberts)
  • Amandelmelk (Alpro)
  • Ijsblokjes
  • Vanillearoma (dr. Oetker)
  • Blender

Zet sterke koffie voor ongeveer 3 kopjes. Doe dit in de blender zonder dit af te laten koelen. Doe hierbij 100 ml amandelmelk, een scheutje vanillearoma en ijsblokjes. Blender het en tadaaaa, je ijskoffie is gereed. Je moet zelf wat experimenteren, de één houdt meer van sterke ijskoffie en de ander houdt van wat meer melk. Toppingtip: aardbeien.

Laat me even weten wat je vindt van dit gezonde ijskoffie recept, altijd goed om te horen wat jullie bevindingen zijn.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Comments are closed.

Close