Kooc jij of ik?

KOOC is hét bedrijf dat de grens op zoekt met het concept ‘huisgemaakte kant-en-klaarmaaltijden. De maaltijden worden huisgemaakt door KOOC en voldoen aan de strakke gezondheidsrichtlijnen van Ralph Moorman. KOOC garandeert een gevarieerd voedi  ngspatroon, ook al is het een kant-en-klaar maaltijd. De maaltijden zijn volledig bereid met onbewerkte producten en een gezond alternatief voor makkelijk, snel en gezond thuis.

 

Wie is Ralph Moorman?

Ralph Moorman is een levensmiddelentechnoloog tevens gezondheidscoach. Ralph Moorman is de oprichter van KOOC en wil mensen en bedrijven inspireren om producten op de markt te brengen die voldoen aan de strenge criteria zoals de natuur het daadwerkelijk heeft bedoeld. De vertaling van de natuur naar de werkelijkheid bewerkstelligd hij middels de snelheid, het gemak en de smaak van deze tijd. Ralp Moorman wil inspireren om puur te koken en mensen hierover te inspireren. Puur: mijn voorbeeld.

Missie van KOOC

  • Biologisch

Ralph Moorman is het gewend om biologisch te eten. Deze richtlijnen zijn hem dan ook niet onbekend. Biologische producten worden onbewerkt geteeld. Ralph Moorman ziet de toevoegingen als onnodig chemische toevoegingen. Enkel de vis is ‘gewoon’ wildvang en geen kweekvis.

  • Zonder toevoegingen

Er worden geen toevoegingen in de producten van KOOC verwerkt. Deze toevoegingen hebben geen voedingswaarde en verminderen enkel de smaak van een product. Dit is dan ook de reden dat KOOC zulke unieke smaken kent.

  • Gluten, Lactose en Caseïne vrij

KOOC heeft gemerkt dat er steeds meer behoefte is aan een gluten-, lactose- en/of caseïnevrije producten. Men is niet alleen wat hij of zij eet, maar ook het verteringsproces en de verdraging spelen hierbij een belangrijke rol.

Ralph Moorman zie de toegevoegde waarde er niet van in aangezien je zonder deze ingrediënten heerlijke producten kunt maken. Zo blijft KOOC ook toegankelijk voor mensen met coeliakie, glutensensitiviteit lactose-intolerantie of caseineovergevoeligheid. Hierover heeft hij een leuk filmpje gemaakt dat zeker de moeite waard is even te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=70Sr5amOnIA

Mijn mening

KOOC heeft op dit moment zes verschillende maaltijden.

  1. Kipstoofpot met quinoa en broccoli
  2. Wilde zalm met rode rijst en zeekraal
  3. Zwarte rijstnoedels met groenten, noten en kip
  4. Kabeljauw met spinaziepesto en fusilli
  5. Lamscurry met bataat en groenten
  6. Runderstoofpot met pompoen en wilde rijst

Ik heb van deze zes, drie maaltijden ontvangen en zal hierover mijn zienswijze delen met jullie. Vooraf wil ik vast vermelden dat KOOC alles echt ontzettend netjes verpakt en de bezorgwijze fantastisch is. Ik kreeg een berichtje van KOOC dat mijn maaltijden tussen 17:09 en 18:09 uur bezorgd zouden worden op woensdag. Om 17:15 uur stond Post NL voor de deur, wat een service. In principe had ik het eten direct warm kunnen maken, maar ik moest weg die avond. Een dag later hebben mijn vriend en ik twee maaltijden geprobeerd. Ik heb het opgewarmd in een pannetje en dat was echt ideeal.

Kabeljauw met spinaziepesto en fusilli

Deze hele maaltijd was verrukkelijk. De smaken pasten perfect bij elkaar en het proefde erg fris en puur. De vis was perfect bereid en ook de pasta smaakte niet naar rubber, zoals de meeste glutenvrije pastasoorten. Dit is echt een aanrader.

Runderstoofpot met pompoen en wilde rijst

Het runderstoofpotje heb ik mijn vriend voorgeschoteld. Ik ben zelf niet echt gek op stoofpotjes maar hij, hij genoot. Uiteraard heb ik het wel geprobeerd maar het blijft niet mijn ding. Ondanks dat gaf mijn vriend het gerecht een dikke acht.

Een dag later heb ik de laatste maaltijd geprobeerd, zodat ik de review vast online kon zetten. Ik was erg benieuwd, het zag er echt heel erg lekker uit. Wederom heb ik het gerecht in een pannetje warm gemaakt.

Zwarte rijstnoedels met groenten, noten en kip

Dit gerecht was ook verrukkelijk. Ik maak zelf erg vaak een gerecht met noedles, maar geen enkele was zo lekker als deze. De bite van de noten bij het gerecht was ook erg lekker. Wederom een aanrader.

Overall geef ik KOOC een acht. Het feit dat ik niet zo van stoofpotjes hou ligt bij mij en mijn onafhankelijke partij – haha – vond het wel erg lekker. KOOC heeft een echt een vernieuwend concept op de markt gebracht wat voor mij ideaal is. Mijn oma heeft ook een bestelling gedaan, dus het is erg handig voor alle leeftijden. Zij kan dit ook gemakkelijk bereiden.

Ben jij enthousiast geraakt en wil je ook graag wat van KOOC bestellen? Lucky you! Met actiecode ‘Annemiek Nauta’ op http://www.kooc.nl krijg jij tot 30 juni 2017 de vierde maaltijd GRATIS.

Dit is een gesponsord artikel.

love, Annemiek

Comments are closed.

Close