Smoothies: hetgeen waar denk ik iedereen wel gek op is. Ze zijn erg simpel te maken en je kan er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt. Mijn favoriet is de smoothie van de foto en érg simpel. Heb je een blender, wat water, 1 banaan en een handje (bevroren) frambozen? Nou eet/drinksmakelijk dan.

Naast mijn favoriet experimenteer ik natuurlijk wel wat vaker met smoothies. Soms is het best handig, maar vergeet niet dat je hierdoor soms te veel (fruit)suikers binnenkrijgt in één keer. Hou het dus simpel met maximaal vier soorten fruit.. Zie jij jezelf namelijk ‘puur’ deze fruitsoorten in één keer achter elkaar opeten? Neh.

Bij deze vijf recepteren met maximaal vier ingrediënten, is het je wat te dik? Voeg dan wat water toe. Bon apetit!

  • Aardbei-kokos smoothie

Doe wat (bevroren) aardbeien in de blender, voeg hier 100 ml yoghurt aan toe en wat kokosrasp. Een frisse smoothie met kokos!

  • Mango-kokos smoothie

Doe wat (bevoreren) mango in de blender. Voeg hierbij spinazie en kokosmelk toe. Fris, gezond én boordevol ijzer!

  • Spinazie-smoothie

Doe veel spinazie in de blender en voeg hierbij een halve komkommer en een halve appel.

  • Kiwi aardbei en banaan

Do I have to o say more? Hmmmmjam.

  • Mango-banaan smoothie

Doe wat (bevroren) mango met een halve banaan en kokosmelk in de blender.

De reden dat ik veel gebruik maak van diepvriesfruit in de blender is dat hierdoor de smoothie lekker fris blijft. Ik vind het zelf altijd erg vies om lauwe, of zelfs warme smoothies te drinken. Heb jij nog meer simpele smoothie-recepten? Let me know.

By the way, de vlaggetjes zijn voor vanavond. Mijn vriend en ik houden onze verjaardag en ik vond ze zo schattig staan. 

love, Annemiek

1 Comment

  1. Pingback: Homemade bananenmilkshake - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close