Zoals veel mensen wel weten, ben ik een ochtendmens.

Er is niets beters dan in de ochtend al je momentje voor de dag te pakken. Ik heb echt het idee dat als ik vroeg uit bed stap ook echt wat aan mijn dag heb. Voor het werk kan ik nog even relaxen en/of hardlopen en dat geeft zo veel rust in je koppie.

Voor jullie de 8 voordelen van vroeg opstaan, ter motivatie:

  1. In de ochtend is je concentratie beter (lees: studie/tentamen proof)
  2. Je bouwt ritme op voor je werk/stage of wat je dan ook mag gaan doen
  3. Niemand zeurt zo vroeg aan je hoofd dus je kan echt even van je rustmomentje genieten
  4. Aan het eind van de dag voel je je ook echt moe en voldaan
  5. Zonsopgang is MOOOHOOIII (hardlopen)!!
  6. Ochtendroutines zijn geweldig. Het is gewoon een automatische piloot voor mij.
  7. ’s Ochtends hoef ik nooit te haasten
  8. Voordeel der voordelen: Soms heb je simpelweg geen zin om te sporten. Wanneer je in de ochtend direct je sportkleding aan doet, ‘moet’ je eigenlijk na je ontbijt wel beginnen aan je work-out.

Tuurlijk zijn er ook nadelen aan het zijn van een ochtendmens (vooral voor mijn vriend, sorry) maar ach.. laten we ons focussen op het positieve!

Op zondag gaat het er iets anders aan toe. Ik word alsnog vrij vroeg wakker – wel later dan 6 uur – maar sluip dan altijd naar de keuken om een heerlijk ontbijtje op bed te maken. Dit gebeurd uiteraard niet als de voetbal straks weer begint. Ik vind het heerlijk om dan nog even dat rustmomentje te pakken en lekker een serie te kijken. Af en toe relaxen en niets doen moet ook kunnen, right?

love, Annemiek

1 Comment

  1. Pingback: Bloggen combineren - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close