8 februari 2017 heb ik een FitBit Charge 2 gekocht op aanraden van een collega. Al langere tijd was ik op zoek naar een horloge die mijn hartslag meet en mijn bewegingen bijhoudt. Tot op heden vond ik ze allemaal erg duur en zaten er niet voldoende verschillende opties op voor mij om dat geld neer te leggen voor een dergelijk horloge.

Ik heb echt binnen één dag besloten dat ik de FitBit Charge 2 ging kopen en de volgende dag was hij er al. Hierbij een blog over mijn bevindingen.

Je kunt het volgende allemaal zien op de FitBit:

 • Je stappen per dag

 • Het aantal verdiepingen dat je hebt gelopen

 • Het aantal calorieën dat je hebt verbrand

 • De minuten op een dag die je actief bent geweest (hebt gesport)

 • Je slaapritme

 • Je hartslag

 • Met de FitBit kan je je gewicht bijhouden

 • Met de FitBit kan je je waterinname bijhouden

 • Je kan je eten invoeren

 • Tot slot kan je challenges doen met mede FitBit-houders

Hieronder kan je zien hoe de FitBit er uit ziet op je laptop/computer en op je telefoon.

Eigenlijk gebruik ik alle opties behalve het bijhouden van eten en je waterinname. Als ik mijn voedselinname wil controleren doe ik dit altijd via de MyFitnessPall app en ook dit doe ik niet altijd. Veel te veel gedoe. Daarnaast weet ik dat ik altijd wel genoeg water drink – circa 2 liter – omdat ik dit simpelweg gewend ben.

Er is overigens een update geweest van het controleren van je slaapritme. Sinds ongeveer een maandje kan je exact inzien op welk moment je diep of licht slaapt, in de REM-slaap bent óf wakker ligt. Seriously, daar ben ik een beetje gefascineerd door geraakt. Ik kijk er iedere ochtend eventjes naar. De FitBit legt ook exact uit wat je ongeveer moet slapen voor een fit gevoel en het legt precies uit wat het precies is. Je krijgt ook ‘awards’ als je voldoende slaapt, super tof toch?

De FitBit heeft ook een bizar goed uithoudingsvermogen. Als je hem helemaal oplaadt kan hij tot 5 dagen mee!
Het enige wat ik jammer vind, is dat hij niet waterbestendig is. Hij kan echt wel wat spatwater hebben, maar je kan er niet mee onder water.

Daarnaast zijn er tegenwoordig allerlei verschillende bandjes van de FitBit. Naast verschillende kleuren heb je ook een metallic bandje, welke ik heb zoals je hier boven kunt zien. Deze heb ik van mijn zussen gekregen voor mijn verjaardag en wat ben ik er blij mee!! De FitBit bandjes staan echt ontzettend sportief, maar soms wil je ook wel iets wat netter is. Dit bandje past daar perfect bij en ik moet zeggen dat ik het metallic bandje tegenwoordig alleen nog maar om heb. Het geeft ook niet af tijdens het sporten en het zit even fijn. Het wisselen van de bandjes is overigens zo gedaan. Als de voetbal straks weer begint zal ik wel netjes weer het zwarte bandje om doen. Tijdens een toernooi laatst kwam ik er namelijk achter dat het metallic bandje soms wel losschiet.

Al met al ben ik ontzettend tevreden over de Fitbit Charge 2. Ik heb hem dag en nacht om en kijk er meerdere keren per dag op. Ik kan niet meer zonder!

De FitBit Charge 2 kost op dit moment €159,95.

love, Annemiek

3 Comments

 1. Ja, ik ga voor deze denk ik!
  Eerst mijn doel van de Whole 30 halen en dan koop ik hem voor mezelf als cadeautje 🙂

Write A Comment

Close