Ben je bekend met dat standaard plaatje over ‘uit je comfort zone treden, daar is waar de magie plaatsvindt’? Uhu.. lekker cliché he. Dikke onzin dacht ik altijd. Ik was er zwaar van overtuigd.

Totdat ik een Honours Programme ben gaan volgen en mijzelf op hele andere gebieden ben gaan leren kennen. Het Honours Programme is overigens een programma dat ik volg naast mijn studie, hier heb ik onlangs ook een blog over geschreven.

Anyway, alles wat er gebeurd in je leven vind je waarschijnlijk prettig en je kiest er bewust voor. Dat is ook iets goeds, je moet overigens doen wat jij wil en waar jij je goed bij voelt. Niet? Maar ben jij nou niet eens nieuwsgierig als je toch de stap neemt en eens iets anders doet? Dat jij je baan opzegt en kats iets anders gaat doen (ik blijf Twents)? Of je besluit deel te nemen aan zo’n programma dat ik doe, dat brengt heel veel ongemakkelijke situaties met zich mee. Maar oprecht, die ongemakkelijke situaties waarin ik heb gezeten, hebben mij alleen maar laten groeien. Zo is een voorbeeld daarvan dat ik een seminar gelukskunde heb gevolgd. Mirjan Spitholt by the way, amazing woman. Daar moest ik heel goed gaan nadenken waar ik nou eigenlijk gelukkig van werd. Is dat hetgeen je dagelijks doet en/of moet doen of hetgeen je innerlijke rust geeft? Nou, dat antwoord kan je denk ik nu zelf wel invullen. Dat was het niet. Voor mij echt een ongemakkelijke situatie waar je gewoon met je neus op de feiten wordt gedrukt en daadwerkelijk stil leert te staan bij de KLEINE dingen in het leven.

Iedere dag probeer ik mij bewust te worden van hetgeen mij die dag vrolijk heeft gemaakt, dat heb ik echt geleerd van het seminar. Welk aspect die dag heeft bijgedragen aan mijn humeur en op welke manier ik dat kan vasthouden, dat is wat ik zoek. Dit puur door dit seminar te volgen.

Ook bij het starten van dit blog was ik ontzettend zenuwachtig, angstig, bang..

‘Want wat zullen de mensen wel niet gaan denken?’ ‘Gaat iedereen er nu een mening over hebben?’ ‘Is mijn content wel interessant genoeg?’ ‘Geef ik mij te veel bloot?’ DOE. IK. HET. UBERHAUPT. WEL. GOED.?’ Dat dus.. Dit zijn allemaal vragen die jij je laat afspelen in JOUW hoofd. Maar eigenlijk ben jij de enige die dat zo ervaart.

Uit je comfort zone treden geeft je zo veel meer in het leven. Begrijp me niet verkeerd, gewoontes zijn heerlijk. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar.. probeer jezelf te blijven uit te dagen in het leven. Ga random reizen, pak die extra taak op je werk en/of studie aan. Verbreed je netwerk. Probeer niet altijd anderen te pleasen. Ga niet uit omdat je bang bent anders wat te missen, een avondje met jezelf is minstens zo belangrijk.

Kijk naar deze blog, bizar toch? Ik schrijf hem wel en ik heb hiermee een doel, ondanks dat ik bang ben voor de reacties. Het motiveren van anderen om ook datgene te doen waar ze al dagen, weken, maanden of zelfs jaren over twijfelen. Doe het gewoon.

Wil het niet lukken dan is het een leer, lukt het wel..? WINNINGGGG!

love, Annemiek

Write A Comment

Close