Begin juli kwam ik er achter dat er speciale hardloopsokken zijn. Ik zag meerdere mensen er in hardlopen en werd toch wel nieuwsgierig..

Uiteraard ben ik eerst op onderzoek uitgegaan. Wat heeft het voor nut? Is het niet juist irritant? I really didn’t knew.. Nou, allereerst heten ze ‘compressiesokken’. Ooooja… klinkt lekker haha.

Anyway,  ze moeten veel minder irritatie geven dan normale sokken. Ik zal eerlijk zijn, ik heb nooit echt irritatie gemerkt aan mijn gewone sokken maar goed. Ze moeten in ieder geval de doorstroming in je benen bevorderen.

Let’s try it on dacht ik. Niet geschoten is altijd mis. Zelf heb ik ze besteld bij Zalando voor 19,95, best duur voor een paar sokken als je het mij vraagt. Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik ze van Puma heb besteld, omdat ze in de aanbieding waren. En Puma is trouwens ook een prima merk.

Aan het begin van mijn wekelijkse ronde moest ik ontzettend wennen. Het was buiten behoorlijk warm en ik vond het maar een raar gevoel. Ondanks dat vond ik het prettig om iets om mijn benen te hebben (al die beestjes in de struiken komen er ook zo niet in) (sorry, ben en blijf een vrouw)…. Tot slot moeten de sokken veelal steun geven en de spierpijn verminderen. Ik zal toegeven, dit was écht zo.

Conclusie: ik moest even wennen aan de lange-sokken-trend maar ik ben voor! Ik had inderdaad minder spierpijn en over het algemeen heb ik er niet veel over te klagen. Ik ga geen bergen sokken in huis halen want dat vind ik zonde van mijn geld.

Maar… blij met deze versie ben ik zeker! Ik ga lopen, fijne dag sunshines!

love, Annemiek

Write A Comment

Close