Ik kan mij nog als geen ander herinneren dat ik NOOIT MEER pizza kon eten toen ik hoorde dat ik coeliakie had. PIZZA… hoe dan?! Ik wilde het niet geloven! Nou, dat hoeft dus ook niet meer.

Naarmate de jaren vorderde, kwamen er natuurlijk steeds meer glutenvrije producten op de markt. Zo ook de glutenvrije pizza bodem. Je weet wel, zo’n ding dat je bijna tegen de muur kunt gooien of anders simpelweg met 1 beweging afbreekt. Uhu.. glutenvrij hé.

Ik wil niet zeggen dat deze pizza’s heel erg vies waren, onpraktisch kwam eerder in de buurt. Voor zo’n pizza moet je namelijk eerst de bodem in de oven doen, anders krijg je zo’n spons. Daarna kan je pas je beleg er op doen en geloof mij, het is beter als je dit met heeeeeel veel beleg doet. Dát maakt hem lekker. Zonde eigenlijk toch? Zo bevat je pizza 10 keer meer calorieën als een ‘gewone’.

Zoals sommige mensen wel weten, heeft Dr. Oetker sinds dit jaar de glutenvrije pizza geïntroduceerd. Evenals Domino’s pizza, maar die heb ik nog nooit gehad. Anyway, ik was best sceptisch over die pizza’s. Het is en blijft vreemd dat glutenvolle merken glutenvrije producten introduceren. Het roept namelijk ontzettend veel vragen op. ‘Weten zij er wel genoeg van? Is er geen sprake van kruisbesmetting?’ Veel dingen waar je je vraagtekens bij kunt zetten in ieder geval. Uiteraard heb ik wat gezocht over het productieproces alvorens ik de pizza at.

Dr. Oetker geeft zelf aan:

‘Ristorante Glutenvrij is herkenbaar aan het glutenvrije keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en voldoet daarmee aan de veiligste norm, de zogeheten AOECS-norm.’ 

Het feit dat zij het echte merk mogen dragen, zegt eigenlijk al genoeg. Dan is de pizza meerdere malen getest.

De pizza is overigens te koop in twee smaken: mozzarella en salami. Ze kosten beiden €3,69 en ten opzichte van een ‘normale’ pizza salami van €2,51 vind ik dit best begrijpelijk. Het is en blijft vervelend dat mensen met een glutenallergie altijd meer geld moeten betalen voor hun etenswaren maar wees realistisch, je eet niet elke dag pizza. Daarnaast is Dr. Oetker waarschijnlijk best wat geld kwijt aan de productie, dus die €1,18 is wat mij betreft vergeven.

Ik geef de pizza een dikke 9. Een vriendin van mij heeft de pizza ook eens geprobeerd uit nieuwsgierigheid en vond hem ook erg lekker! De pizza salami is echt mijn favoriet en kijk eens naar de foto’s, daar krijg je toch trek van….?

love, Annemiek

 

 

Write A Comment

Close