Banaanhavermoutkoekjes. Hmm.. Mijn receptje voor gezonde koekjes. Bij deze. Geniet er van. Dit zijn de meest simpele koekjes ooit, believe me.

Benodigdheden (voor circa 20 koekjes)

  • 300 gram (glutenvrije) havervlokken
  • 150 gram Rijstmeel
  • 30 gram rietsuiker
  • Theelepel vanille aroma
  • Snufje zeezout
  • 1 banaan
  • 130 gram roomboter

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de banaan en de boter in kleine stukjes. Je kunt het gerecht natuurlijk ook met gewone boter of lactosevrije boter maken, die keuze laat ik aan jou. Doe alle ingrediënten 1 voor 1 bij elkaar in een grote kom. Je kunt zelf kiezen of je dit met je handen wil mengen of niet. Uit mijn ervaring is het prettig om het ‘plat te drukken’ met een vork, zo neemt het elkaar beter op en blijven je handen iets schoner. Pak iedere keer een klein beetje van het mengsel en rol dit in een bolletje. Druk het vervolgens plat en maak van het mengsel circa 20 koekjes. Ik heb ze per 10 in de oven gedaan voor – iedere lading – 15 minuten. Zijn ze nog wat slap? Doe ze er nog eventjes in.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close