Eind december ben ik met mijn vriend drie dagen naar Köln geweest. Uiteraard hebben wij voordat we weggingen het een en ander opgezocht over de stad, de bezienswaardigheden en de eetmogelijkheden.

Wij verbleven in een heerlijk hotel: Hyatt Regency Köln (de beginfoto was ons uitzicht vanaf het ontbijt). Deze hadden van te voren geboekt en wij hadden voor deze accommodatie gekozen voor de ligging en de luxe. We wilden echt graag een paar dagen lekker weg, en dat is goed gelukt.

Zoals altijd heb ik van te voren goed bekeken waar ik allemaal glutenvrij kon eten. Al met al heb ik zo’n tien restaurants opgeslagen in mijn telefoon verdeeld over de stad, zodat wij overal wel terecht konden. Ik ga overigens alleen bij restaurants uit eten waar ik reviews zie van mensen met coeliakie. Tegenwoordig beweren restaurants al heel snel glutenvrij te kunnen serveren, echt weird. Via google kwam ik er achter dat ze in Duitsland een ontzettend fijne website hebben: http://www.gfgermany.de/. Op deze website kan je een stad in Duitsland invoeren om te kijken waar zich allemaal glutenvrije restaurants/eetgelegenheden plaatsvinden. Echt ideaal! Er staat ook vermeldt wanneer iemand een slechte ervaring heeft gehad met een restaurant.

Hierbij een foto van de pagina van de website met haar legenda. Je kan echt precies zien wat waar zit.

Zoals je ziet, genoeg keus. Deze map is echt ideaal! Voor de zekerheid heb ik dus een aantal restaurants vanuit huis al in mijn telefoon gezet, je weet maar nooit waar je internet hebt. Ook heb ik vooraf contact gehad met het hotel of zij een glutenvrij ontbijt konden realiseren, dit was het geval (seriously, best breakfast everrrr).

De eerste dag bleken alle winkels dicht te zitten. Wisten wij veel dat dat op zondag in Duitsland normaal is. Alleen op het station waren er wat winkels open, Douglas onder andere, daar heb ik nog een lekker luchtje gescoord (Chanel no. 5). Die avond waren gelukkig alle restaurants wel gewoon open. We besloten om bij ‘Vapiano’ aan te schuiven. Hier was het echt ontzettend druk, dus we moesten nog een uur borrelen aan de bar. Geeen probleem! Uiteindelijk was het half 10 toen we het eten kregen maar dat geeft niet, we hadden vakantie. Via deze link kan je de menukaart inzien, er staat zoals je ziet precies aangegeven wat glutenvrij is en niet. Ik had gekozen voor de volgende pasta: ‘GAMBERETTI E SPINACI 1 MIT LINGUINE g g Garnelen, Basilikum-Pesto, verfeinert mit Sahne und Grana Padano D.O.P., dazu Baby-Blattspinat und Kirschtomaten’ en waaauw wat was hij lekker. Mijn vriend heeft serieus die avond een pasta carbonara én pizza weggewerkt. Waar die het laat? geen idee…. Anyway, het was ontzettend lekker en een hele fijne onbezorgde eerste avond. Het was overigens een kleine tien minuten lopen vanaf ons hotel de brug over met super mooi uitzicht over Köln! Kijk:

De tweede avond hebben we gegeten bij Mongo’s, ook gevonden via de website zoals eerder genoemd. Dit was een soort luxe wokrestaurant. Ik kon echt uit super veel vlees, vis en groenten kiezen en kon alles aanwijzen aan de chef wat ik wilde. Daarnaast kreeg ik een kaart met glutenvrije sauzen. Toen ik aangaf dat ik erg allergisch ben – coeliakie heb – hebben zij het gerecht voor mij in de bijkeuken bereid in een aparte afgewassen pan. Super toch! Hieronder een foto van het heerlijke eten. De onderste is glutenvrij en zoals je ziet ben ik gek op gamba’s!

Uiteraard heb ik van alles meegenomen wat betreft eten naar Köln. Ik had dit echter absoluut niet hoeven doen. Via de website kan je iedere eetgelegenheid checken op glutenvrij eten en eigenlijk is er in iedere supermarkt wat te krijgen. Ik vond Köln een fantastische stad met veel bezienswaardigheden en ook kan je merken dat glutenvrij eten in Duitsland nog een streepje voor heeft op Nederland. Er is veel bekendheid en begrip voor ‘onze’ allergie, heel prettig om te ervaren.

Köln tot gauw.

love, Annemiek

1 Comment

  1. Pingback: Düsseldorf - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close