Zeer graag geef ik jullie een kijkje in wat ik zoal eet. Of dit nou een ontbijtje is, een lunch, een diner óf een tussendoortje.. anderen inspireren is mijn passie.

Hierbij een koolhydraat-arm recept voor de mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Vrijwel altijd kook ik redelijk simpel met een pure basis. Ik vind het prettig om precies te weten wat ik binnenkrijg en probeer zo min mogelijk toevoegingen in mijn gerechten te verwerken. Eigenlijk kwam ik er later pas achter dat het überhaupt koolhydraat-arm is (op de aardappelsalade na) maar dat is alleen maar een leuke bijkomstigheid.

Benodigdheden

  • Olijf/kokosolie
  • 450 gram kipfilethaasjes
  • 400 gram courgette spaghetti (mag ook kant-en-klaar)
  • Half potje groene pesto
    • Dit kan je ook makkelijk zelf maken met 1 flinke bos basilicum, 50 gr parmezaanse kaas, 1/2 teen knoflook, 35 gr pijnboompitten, 3 el olijfolie en peper en zout.
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Albert Heijn aardappelsalade indien je dit lekker vindt

Werkwijze

Pak een pannetje en doe hierin de door jou gekozen olie. Zorg dat het goed warm is voordat je de kipfilethaasjes er in doet. Nogmaals, ik houd van vlees dat iets bruiner is, dus ook deze kip mag goudbruin worden gebakken. Zo zit er wat meer bite het vlees in naar mijn mening. Haal de kipfilethaasjes uit de pan en laat ze afkoelen.

Doe de courgette in de pan en laat het op hoog vuur circa 3/4 minuten bakken. Roer een aantal keren goed door. Als je denkt dat het klaar is, voeg je een half potje pesto toe (AH). Maak het bord op en finish met de parmezaanse kaas. Zelf vind ik het heerlijk om hierbij een aardappelsalade te eten. Dit hoeft niet, het gerecht zelf vult ook al goed.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close