Linguine met gehakt, tomatenpurree, parmezaanse kaas en basilicum

Een simpele linguine of spaghetti is altijd goed. Zelf eet ik niet zo vaak deze traditionele versie maar hij was echt verrukkelijk. Ik heb al eerder genoemd dat ik erg van puur eten houd. Dit is een recept waar alles puur is, op de tomatenpurree na.

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 200 gram volkoren linquine van Semper (of een ander glutenvrij merk)
  • 350 gram gehakt
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje tomatenpurree
  • Basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Zongedroogde tomaten
  • Peper en zout

Werkwijze

Ik had vandaag maar één pannetje tot mijn beschikking, dus ik heb eerst de gehakt gebakken. Dit kan gewoon zonder olie omdat er al wat vet van het gehakt afkomt. Tijdens het bakken heb ik de courgette vast gesneden. Na de gehakt heb ik de courgette gebakken. Beiden heb ik wat peper en zout overheen gedaan. Toen beiden gebakken was, heb ik het samengevoegd. Tijdens dit proces ben ik met de pasta bezig gegaan.

‘Kook de pasta zoals op de verpakking staat’, hoor je altijd. Ik doe dit eigenlijk nooit, haha. Ik gooi het in ruim kokend water en voeg wat olijfolie en zout toe. Eigenlijk proef ik altijd tussendoor en schat ik in of ik het klaar acht.

De pasta was bijna klaar toen ik de basilicum in stukjes heb gesneden en heb toegevoegd aan de gehakt met courgette. Ook de tomatenpurree heb ik hieraan toegevoegd (bijna het hele blikje).

Doe tot slot alles bij elkaar zodat alle smaken zich lekker met elkaar mengen. Heerlijk is het om de smaak van je pasta(saus) al in je pasta te hebben. Serveer deze linguine met Parmezaanse kaas, stukjes zongedroogde tomaten en een topje basilicum.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

 

 

 

Write A Comment

Close