Restaurant de Poppe in ons mooie dorpje Markelo…. voor iedereen een bekend familiebedrijf.

‘Waar moet ik beginnen?’ is continu de vraag die door mijn hoofd spookt als ik met deze blog start…… Een beetje geschiedenis is nooit mis toch? Dat is deze blog wel waard in ieder geval.
Zolang ik mij kan heugen is dit een prachtig familiebedrijf waar ieder familielid zijn of haar steentje aan bijdraagt. Samen met het ervaren personeel maakt de Poppe je etentje, feestje, lunch of bruiloft een fantastische beleving. Of je nou met 2 of met 200 personen hier komt, ze doen er alles aan om het je naar je zin te maken. Hun visie is dan ook:

Zelden zo genoten! Dat is het gevoel dat we onze gasten willen geven in ons Grand café, sfeervolle restaurant, onze feestzalen, serre en knusse terras met uitzicht op de speeltuin. We houden van onze prachtlocatie in het groen, aan de A1 in ‘machtig mooi’ Markelo. We zijn in basis een familiebedrijf, maar runnen het met vele bevlogen en ervaren horecamensen uit de regio met een passie voor goed eten en volop energie om jou een geweldig uitje te geven. Wees welkom!’

Hier is geen woord aan gelogen.
Voor mij is dit de uitgelezen kans om dit restaurant eens in de schijnwerpers te zetten.

Sinds ik mij kan heugen gaan mijn familie en ik hier eten. Of het nou een ‘snelle hap’ is of een luxe (verjaardags)diner, hier reserveren wij áltijd. Zij hebben dus de periode dat ik coeliakie kreeg meegemaakt (toen het allemaal nog minder bekend was).

Anyway, zowel de bediening als de chefs van dit restaurant hebben vanaf het begin af aan goed gehandeld. Zij hebben met mij gecommuniceerd over wat ik wel of niet mocht en ook zelf het één en ander voorgesteld. Op het moment dat ik coeliakie kreeg, maakten de chefs altijd een aparte knoflooksaus voor mij klaar bij het vlees. Heerlijk en hóe fijn dat er zo mee wordt gedacht?!

Ik eet er meestal de salade geitenkaas zoals je hieronder ziet, met als sidedish friet (welke netjes in een aparte frituur wordt gebakken). Ook eet ik vaak de heerlijke biefstuk. Er is geen enkel restaurant met een simpel biefstukje áu naturel dat hem zó lekker bereid.

Tuurlijk is er ook meer mogelijk maar dit zijn mijn twee favorieten. Vaak neem ik dan ook nog een heerlijk dessert na (chocotella yammie). Het is altijd weer een feestje om bij de Poppe te eten. De bediening is zó meegaand en ook oprecht geinteresseerd in wat jij hebt dat ik zelfs op de bonnefooi kan binnenlopen. Of het nou druk is of niet, iets glutenvrijs zijn ze áltijd bereid te maken. Kijk eens op hun site voor de mogelijkheden (er is een speciale kaart met alle allergieën)!

Niet te vergeten dat heerlijke broodje dat je vooraf krijgt…. Tegenwoordig hoef ik er niet meer om te vragen (credits voor Peter) of het staat al voor mijn neus te dampen met heerlijk beleg (vaak tomatentapenade).

Al met al: een échte aanrader. Eet jij glutenvrij – of niet – en ben je eens een keer in Twente? Sla dit restaurant NIET over!

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close