Vandaag weer een nieuw receptje. Iets met spinazie, hetgeen je nog veeeeeel vaker voorbij ziet komen. Samen met courgette is dit namelijk mijn lievelingsgroente.

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 250 gram spaghetti
  • 200 gram grote garnalen of scampi’s
  • 200 gram verse (!) bladspinazie
  • 1 eetlepel kruidenboter
  • een half potje zongedroogde tomaten
  • 1 citroen

Werkwijze

Kook de pasta zoals op de verpakking staan (a.k.a PROEF) en zet ondertussen de garnalen op hoog vuur. Ik vind het altijd erg lekker als ze goed ‘aangebakken’ zijn maar dat is mijn mening. Houd de pasta goed in de gaten. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes en doe deze in een bakje voor op tafel.
Voeg – als de garnalen roze/bruin zijn – de spinazie toe. Dit is zo’n middelgrote zak van de Albert Heijn. Als je de hele zak in de pan hebt gedaan kan je ongeveer je pasta van het vuur halen. Doe er ook wat versgeperste citroen bij. Giet de pasta af en doe alles bij de gamba’s en spinazie. Zorg dat er nog iets water in zit, dit zorgt er voor dat de smaken goed mengen. Voeg tot slot de kruidenboter toe en add een broodje if you like.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close