Sinds mijn jeugd ga ik ieder jaar naar Spanje. Daar ben ik overigens ook voor het eerst zo ziek geworden. Beetje dubbel dus.

Spanje loopt op het glutenvrije aspect VER voor op Nederland.

Op ieder product staat bijna het glutenvrij tekentje als het glutenvrij is. Zelfs op frisdrank! Tuurlijk is hier steeds meer sprake van in Nederland maar in Spanje is dit al jaren zo. Toen ik er eenmaal achter kwam dat ik coeliakie had, ging ik er wat meer op letten. Spanje is hemels. In bijna ieder goed restaurant kan je wel achterhalen of iets glutenvrij is of glutenvrij bereid kan worden. Bij ijssalons staat het zelfs groot aangegeven.

In deze blog zal ik enkel mijn ervaring in El Campello – Alicante met je delen. El Campello is een klein kuststadje met een ontzettend leuke haven en boulevard.

  • SMÖOY

Je hebt er – heel veel – ijssalons en ook voornamelijk veel frozen yoghurt tentjes. Ik heb een super leuk frozen yoghurt tentje gevonden waarbij men ontzettend goed weet wat coeliakie is. Er staat bij het ijs een enorm glutenvrij teken en als je vraagt of ze achter de toppings willen pakken uit een dichte zak in verband met de kruisbesmetting, is dat geen probleem. Echt klantvriendelijkheid ten top en daarnaast ben ik in de jaren nog nooit ziek geweest van Smöoy. Het is te vinden aan: Calle San Vicente 37, 03560 Campello, Spanje of kijk eens op hun website.

  • Brel

Restaurant Brel is een aanrader wat betreft glutenvrij eten. Het is ook nog eens een fantastische plek, pal aan de boulevard. Dit restaurant laat precies zien welke allergenen er in alle gerechten zitten. Zo kan je dus perfect zien wat je wel en niet mag. Het is wel van belang even aan te geven dat ze letten op de kruisbesmetting. Hierbij nog een link naar de kaart: CARTA_BREL_Es

  • El Burgonon

Ook heb je een heerlijk restaurant wat wij altijd ‘de belg’ noemen, oftewel: ‘El Burgonon’. Hier heb ik meerdere keren gegeten. Carpaccio, visje, vlees, niets is te gek om glutenvrij te bereiden. Zeer behulpzame bediening en de ambiance is top!

  • La Cova

Allereerst, ADEMBENEMEND uitzicht. Je luncht of dineert boven de haven dus je hebt echt een prachtig uitzicht. Bij La Cova heb je mega verse vis (aanrader!) en vriendelijke bediening. Niets is te gek maar toch is de sfeer er erg informeel en daar houd ik wel van.

Daarnaast kook ik veel thuis in Spanje. De supermarkten staan vol glutenvrije producten (zelfs hele stokbroden!!!) en dat maakt het super leuk om zelf te koken. Mijn vriend en ik eten in Spanje ook vaak tapas. We slaan van alles in bij de Carrefour qua verse producten en zoeken dan een heerlijke plek om het op te eten met een heerlijk wijntje. Voor mij echt de wereld!

Heb je nog aanvullingen? Let me know.

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close