Taart. Een dingetje voor de mensen die glutenvrij moeten eten. En behoorlijk. Maar hé, ik zou mezelf niet zijn als er geen oplossing voor is. En die is er. Taart. Taart. Taart. Taart. Eh.. Taart. Love it!

Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden om glutenvrije taart of gebak te kopen. Bakkers en supermarkten zijn er behoorlijk op ingespeeld. Ik kan me nog ontzettend goed herinneren dat ik altijd zo ongemakkelijk werd van taart. Verjaardagen, feestjes, bruiloften.. taart, taart, taart. Voor mij echt niet oké. Toen ik jonger was durfde ik namelijk nooit nee te zeggen. Hiermee bedoel ik tegen de mensen die iets speciaal voor mij gekocht hadden. Nu moet je niet denken wat wat is zij ondankbaar’… want geloof mij: ik had graag volmondig ja willen zeggen. Ik bedoel hiermee de categorie mensen die ‘een speciaal glutenvrij gebakje’ bestellen bij de bakker maar jij wist dan dat die gebakjes gewoon naast de glutenvolle gebakjes staan. Nee zeggen durf je niet uit schaamte en daardoor was je ‘maar’ een paar dagen ziek…. durfde ik maar eerder nee te zeggen… ;).

Anyway, tegenwoordig is alles veel beter geregeld. Bakkers begrijpen dat de gebakjes apart gemaakt moet worden. In de supermarkt ligt alles ook netjes apart verpakt, echt heel fijn! Vooral de glutenvrije gebakjes van de Jumbo zijn ontzettend lekker, monchou kersen.. hmm… kan je mij ’s nachts voor wakker maken!

Dit gebakje was voor mij dan ook de inspiratie voor dit heerlijke recept wat ik afgelopen weekend heb gemaakt. Tuurlijk kan je een monchou taart gewoon lekker uit een pakje maken maar daar ben ik niet zo’n fan van. Ik ben fan van taart, fruit en chocola dus waarom dan geen combi-taart? Nou, dat is wat ik afgelopen weekend heb gemaakt. Een GROTE taart, gewoon omdat ik er zin in had.

Een ehm.. Monchocoladekersentaart zoals ik hem nu maar noem. Lekker hè?

Voor jullie heb ik het recept.

Benodigdheden:

 • circa 200 gram Schär biscuitjes naar keuze (5 zakjes)
 • 180 gram roomboter
 • 1 eetlepel limoensap
 • 2 limoenen
 • 500 gram monchou
 • 150 gram kwark
 • 150 gram yoghurt
 • 4 bladen gelatine
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 1 blik kersen
 • witte chocoladefondant

Werkwijze:

Maak de koekjes fijn met een mixer, blender, deegroller of whatever you like. Maar ze moeten fijn zijn. Doe dit in een grote kom en voeg hierbij de gesmolten roomboter. Zorg dat het een geheel wordt. Doe de mix in een taartvorm, zodat je een bodem kunt maken. Druk met de achterkant van een lepel goed de bodem plat, zodat het goed hecht aan elkaar. Tadaa, bodem klaar.

Maak de limoenen schoon en snijd deze in partjes. Snijd de partjes vervolgens weer door twee. Hierdoor kan je aan de zijkant van je taartvorm de limoen rechtop zetten.

Maak de gelatine gereed zoals op de verpakking vermeldt staat, zodat je dit in ieder geval klaar hebt.

Doe vervolgens – in een andere – kom de monchou, kwark, vanillesuiker en de yoghurt. Mix dit goed, zorg dat het goed mengt. Is niet erg moeilijk hihi. De yoghurt zorgt ervoor dat het wat makkelijker te mixen is. Voeg hierbij ook de limoensap toe.

Tot slot voeg je de gelatine toe, dit is voor het bindingsproces van belang voor in de koelkast. Doe alles in de taartvorm.

KLAAR!

Zet de taart in de koelkast (minstens 4 uur maar ik heb hem een nacht laten staan) en doe er tot slot de kersen overheen. De chocolade kan je er ook aan het eind overeen doen. De chocoladefondant van Dr. Oetker is erg makkelijk in balletjes te rollen.

Nou, dit leek best op het maken van een gewone taart toch? Ik was aan het begin aan het stuntelen omdat dit zowaar mijn eerste monchou taart was maar hij was erg lekker. Je kan er zo veel verschillende ingrediënten in en op doen, zodat je eindeloos kan blijven variëren. Dus.. binnenkort vast meer recepten van mij. Me so taartmonster.

love, Annemiek

Write A Comment

Close