Sushi is number one guilty pleasure voor ontzettend veel mensen, zo ook voor mij. Voor mensen met een glutenallergie is het vaak wat lastiger maar ondanks dat wil ik graag mijn ervaring met Wings Sushi Rijssen met jullie delen.

Afgelopen zondag heb ik samen met mijn zussen twee sushi boxen besteld bij Wings Sushi. Mijn zus had al ontzettend lekkere sushi gegeten van dit adresje, ik echter niet. Zij kent inmiddels de eigenaar erg goed en had eens voor mij gevraagd of Wing ook glutenvrije sushi kon bereiden. Hij zei dat dit kon, mits hij de (glutenvolle) rijstazijn wegliet. Dan moesten wij dit wel even optijd laten weten zodat hij hier rekening mee kon houden. Zo gezegd, zo gedaan. Vrijdags heeft mijn zus doorgegeven dat wij met drie personen sushi wilden eten en dat één iemand geen gluten kan verdragen. Dit was geen probleem (mijn zussen waren overigens zo lief dat alle sushi rijst glutenvrij gemaakt mocht worden zodat Wing iets minder werk had aan het voorbereiden).

Het feit dat Wing aangaf dat dit weggelaten moest worden, maakte mij al wat minder zenuwachtig. Het is nou eenmaal zo dat je best zenuwachtig wordt als je iets nieuws uitprobeert. Ik haalde het op en heb een gezellig praatje gemaakt met Wing. Hij was erg geïnteresseerd in mijn glutenallergie en legde mij exact uit wat hij voor mij – en mijn zussen – klaar had gemaakt.

Twee grote rijk belegde sushi boxen kreeg ik mee. Voor het oog al een super mooi gezicht! 1 box was volledig glutenvrij en de ander niet.

De sushi was heerlijk!! Werkelijk waar. Wat vers en rijk ‘belegd’.

Samen met mijn zussen heb ik een aantal aspecten van de sushi benoemd en een soort review gemaakt.

  • De sushi is ontzettend vers
  • De rijst/vis verhouding is perfect
  • Sticky rijst
  • Voldoende variatie
  • De mogelijkheid om je voorkeur aan te geven
  • Voldoende wasabi, gember en sojasaus (niet glutenvrij uiteraard)
  • Mijn zussen vonden de sushi rijst niet anders smaken, ondanks dat het glutenvrij gemaakt was

Zelf eet ik nooit sojasaus omdat ik van puur eten houd. Ik heb wel eens glutenvrije sojasaus geproefd maar ben er geen fan van. De puurheid van verse sushi is zelf al heerlijk.

Kortom: voor mij zeker een goed adresje. Alles werd apart gehouden zoals het hoort en de sushi was ontzettend lekker.

Wings Sushi heeft een eigen website waarop je de sushi kunt bestellen, hier kan je je eigen (glutenvrije) sushi bestellen.

Op deze site staan overigens ook leuke weetjes over sushi in de vorm van een blog. Ook wel eens leuk om te lezen.

love, Annemiek

Write A Comment

Close