Curacao 2017, een onvergetelijke vakantie. Voordat wij weg gingen heb ik uiteraard weer contact gezocht met een aantal restaurants om uit te zoeken of er glutenvrij gegeten kon worden.

Glutenvrij Curacao

Bij meerdere restaurants kreeg ik het antwoord dat zij wel glutenvrije gerechten hadden. Op de momenten dat ik voor één van deze restaurants stond, heb ik mij echter weer omgedraaid. Ik had zelf al veel etenswaren meegenomen en wist dat dat sowieso goed zou zitten en wilde dan ook niet het risico nemen om de rest van mijn vakantie ziek te zijn. Wij hebben dus lekker alle avonden thuis gegeten. Jullie verklaren ons vast voor gek maar het was heeeeeerlijk! We kochten lekker tapas, mijn zwager kwam de spaghetti veroveren of we maakten en simpel gerechtje met ei. Voor ons eenvoud maar altijd goed en érg lekker. Zeker als je daarna weer lekker een strandtentje bezoekt.

Naast mijn passie voor het delen van glutenvrij eten, wil ik jullie ook het een en ander kunnen vertellen over de plaatsen waar ik ben geweest en welke tips ik hier voor heb.

Wat te doen in Curaçao?

  • Blue Bay Beach & Golf Resort

Wij verbleven in het Blue Bay Beach & Golf Resort. We hadden besloten om een autootje te huren waardoor we prima iets verder van Willemstad af konden verblijven. We kregen een kamer naar beschikbaarheid, dat betekende dat het Resort zou kiezen in welk soort appartement we zouden verblijven.Voor ons prima aangezien we maar met z’n tweeën waren en alle appartementen er goed uit zagen. Het werd de ‘Garden’. Super leuk appartement met een zwembad op 100 meter afstand, ideaal dus. Het Resort was fantastisch, het appartement ook en de omgeving óók. Er was een strand dat bij het resort hoorde en daar hebben wij dan ook bijna iedere dag wel gezeten nadat we het eiland rond zijn getoerd. Het heet overigens niet voor niets ‘Blue Bay’, de baai is gigantisch blauw! Er was een ontzettend leuke beach bar waar wij ook geregeld zaten……..

Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.14.11
Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.06.28
Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.15.22
Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.06.46
  • Willemstad bezoeken

Uiteraard moet je wanneer je in Curacao bent Willemstad bezoeken. De beroemde pontjesbrug en mooie gekleurde huisjes móet je gezien hebben. Niemand had mij overigens verteld dat er een brug was richting die kant.. Werkelijk waar: het idee alsof je in een achtbaan zit. En achtbanen zijn NIET mijn ding. Wat een hoog ding! Anyway, Willemstad heeft een mooie haven, een ‘floating market’ (marktje op het water), de pontjesbrug, het bekende Curacao teken en een schattig winkelstraatje.

  • Zwemmen met schildpaddehn bij Playa Grandi.

Er was ons verteld dat wij hier schildpadden konden zien, onder water. Zo gaaf. Wij met ons goede gedrag richting die kant van het eiland, zaten we op het verkeerde strand te zoeken….. Gelukkig kwamen wij bekenden tegen en wisten ze ons naar het juiste strand te sturen…. Anyway, wij hebben schildpadden gezien. En veel! Als de vissers de vissen schoonmaken die zij hebben gevangen gooien ze namelijk de resten in de zee. Hier komen de schildpadden op af waardoor je er letterlijk mee kunt zwemmen. Je zwemt er centimeters vandaan, het is ontzettend indrukwekkend.

Het leuke aan dit strandje is dat het nog vrij onbekend is. Wij zwommen daar met zo’n 10 man (en 10 schildpadden) waardoor je echt de ruimte hebt om te snorkelen.

Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.33.01
Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.07.23
  • De Christoffelberg

Er staat een uur voor het beklimmen van de Christoffelberg. Seriously, wij begonnen zo goed. We hebben er de heenweg 45 minuten over gedaan (heuj) maar geloof me, het is geen grap. Zorg dat je goed wat water meeneemt en goede schoenen want het was een beste klim. Het uitzicht is wel echt adembenemend dus voor ons was het het meer dan waard. Vergeet niet dat je de terugweg ook nog moet, dus blijf alert. Er zijn namelijk idioten die niet opletten en een cactus vastpakken……………………

Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.13.53
Schermafbeelding 2017-08-20 om 12.13.38
  • Jetski

Bij de Caracasbaai in Curacao kan je jetskieën. Iets wat wij eigenlijk al heel lang wilden doen en in Curacao dan ook maar hebben gedaan. Het kost zo’n 70 euro voor een half uur. Je mag vrij de zee op en elkaar afwisselen. Ik was zo’n pussy die eerst niet durfde te sturen en alleen maar moest gillen bij die hoge golven.. maar toen ik eenmaal zelf mocht sturen hield ik ook geen gas meer terug. Wat gaaf!

  • Mambo Beach

Mambo Beach is het paradijs op aarde. Allerlei ligbedden staan klaar om je ochtend, middag, avond of nacht dragelijker te maken. Je hebt er een soort boulevard met daarvoor strand. De avonden kan je er gaan stappen en overdag kan je lekker chillen en uitbrakken. Ideaal voor de zondagen dus (of alle andere dagen aangezien een drankje drinken in Curacao meer dan normaal is)

  • Uitgaan

Omdat mijn zwager stage liep toen wij in Curacao waren, zijn we ook met hem mee uitgeweest. Eerst hebben we samen een avondje meegepakt bij Wet & Wild Bech Club (waar ik gewoon twee bekenden tegen kwam die ook stage liepen haha) en lekker gedanst aan het strand.
Een paar dagen later vertelde mijn zwager vol lof over de woendagavonden bij Cabana waar je in een chique(re) tent aan het strand kunt gaan stappen. Wij mee en inderdaad: het was een chique tent met super goede (live!) muziek.

Curacao heeft wat mij betreft nog veel te leren over glutenvrij eten. Desondanks zijn er overal ontzettend vriendelijke mensen te bekennen dus ik vermoed dat er zeker veel mogelijk is. Deze vakantie was ik zelf wat eigenwijs wat betreft eten. Bang om ziek te worden… Iemand anders tips?

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close