Voordat ik een aantal dagen weg ga, zoek ik altijd op wat er in de buurt aan glutenvrij eten te koop is.

Zie hier de adresjes welke ik voor vertrek heb opgezocht via de in de vorige blog genoemde Duitse website.

 • Supermarkt
  DM Supermarket In den Diken 10 of Oberstraße 10
 • Restaurant
  Vapiano (zelfde als in Köln) Adres: Kaiserwerther Strasse 229
  of Martin-Luther-Platz 28
 • Koffie en cakebar
  Kaffee Malu Adres: Blücherstraße 3
 • Ijssalon
  Ghirloni, Adres: Stockumer Kirchstr. 19
 • Bakkerij
  Isabella Glutenfreie Patisserie, adres: Arnulfstraße 4, (Cafe & Shop), Königsallee 60 (Take-away)

Helemaal out of my comfort zone ben ik zonder eten op pad gegaan. Ik heb zelf geen enkel glutenvrije variant van eten meegenomen en was dus helemaal aangewezen op de glutenvrije faciliteiten in en om Düsseldorf. Echt super spannend!

(Winkel)stad

Vanaf het Hyatt was het ongeveer een kwartiertje lopen naar de stad. Je liep langs de Rijn met een prachtig uitzicht door de groene paden en langs de Rheintorm. Het was echt geen straf om dat stukkie te lopen!

In de stad was een breed scala aan winkels. Een soort P.C. Hooftstraat met alle dure merken. Altijd leuk om even langs te wandelen en mensen te kijken. Als je iets meer richting de binnenstad gaat, vind je de betaalbare winkels. H&M, ZARA etc. Erg druk en erg leuk!

Wat te eten in Düsseldorf?

Wat ik allemaal heb gegeten in Düsseldorf? Nou, érg veel. Er was veel gebak en veel pizza. Daarnaast hebben we ook ruim 22.000 stappen gezet op een dag en dat compenseert natuurlijk wel enigszins met alles wat ik heb gegeten. Overigens vind ik dat wanneer je lekker een aantal dagen weg bent, niet echt moet letten op de calorieën. Dit maakt het extra lekker als je dit thuis wel doet.

Bij Vapiano heb ik twee keer een pizza gegeten. Eenmaal met rucola, mozzarella en tomatensaus en de andere was hetzelfde met wat schinken. Vooraf hadden we een heerlijke salade en een antipasto. De pizza wordt bij Vapiano in een aparte oven bereid en is echt verrukkelijk! De glutenvolle pizza van mijn vriend was ook super lekker.

De tweede avond wilden we echter ook een dessert. Bij Vapiano was de keuze niet erg uitgebreid, dus hebben we besloten om in het hotel een dessert te nemen. Ik had de chocolade crème brûlée met kokos ijs en mango, mijn vriend de vanille versie. Beiden waren ze glutenvrij en ontzettend lekker (deze zijn al eerder benoemd in de blog over het Hyatt).

Schermafbeelding 2017-07-31 om 20.15.20
Schermafbeelding 2017-07-31 om 20.15.32
Schermafbeelding 2017-07-31 om 20.15.26

Het gebak heb ik gescoord bij Isabella. WAUW. Die vrouw maakt echt gebak en broodjes waar je u tegen zegt. Ik kon gewoon voor de eerste keer kiezen! Dit voelde zo fantastisch.

Het was even zoeken maar de to-go shop midden in de stad aan de Koningsallee was echt ontzettend schattig (het zit in een overdekt winkelcentrum wat google maps niet begrijpt). Je hebt er gebak, macarons, belegde- én onbelegde broodjes en tsja.. gewoon VEEL keuze. Zo bizar en zo prettig. Ik kon deze keer gewoon eerst een hapje van het gebakje van mijn vriend snoepen, hmm.. Het gebak was daarnaast ook ontzettend lekker en zondag op de terugweg hebben we er nog zes meegenomen naar huis. Echt onbezorgd genieten dit!

Schermafbeelding 2017-07-31 om 20.16.48
Schermafbeelding 2017-07-31 om 20.15.39
Schermafbeelding 2017-07-31 om 20.15.09
Schermafbeelding 2017-07-31 om 20.16.29

De laatste foto, zoals hieronder weergegeven, was onze lunch. Mijn vriend vindt het nooit heel erg om ook glutenvrij te eten en probeert altijd alles wat ik probeer. We gingen dus samen op jacht naar een glutenvrije lunch. Mijn vriend koos voor een panini (welke netjes warm werd gemaakt) met mozzarella en tomaat. Dit eet hij overigens vrijwel altijd haha. Ik koos voor twee verschillende broodjes, zodat ik ze beiden kon beoordelen. De eerste was het vegetarische broodje met een soort curry. Het was niet helemaal mijn ding maar het broodje zelf was erg goed.
Het tweede broodje was met geitenkaas, chutney en honing. Deze was wel helemaal naar mijn smaak en echt verrukkelijk. De limonade die we er bij bestelden was mijn vriend helemaal gek van. Ik vond hem ietwat zoet maar goed te drinken.

Heb je nog aanvullingen en/of opmerkingen? Ik hoor het graag.

love Annemiek

3 Comments

 1. Pingback: Glutenvrije tips voor (Europese) steden | Ik ben glutenvrij

 2. Wat geweldig dat je een blog schrijft over steden waar je glutenvrij kunt eten…

Write A Comment

Close