Zoals jullie wellicht hebben gezien op mijn instagram account, mocht ik koken met de Bloginsiders van Chicks love Food.

Ik heb van het merk ‘Princes’ een portie makreel en ansjovis ontvangen en aan mij de taak hiervan een leuk, lekker en inspirerend gerecht te maken. No probs! Ik hou van de keuken, koken en nieuwe recepten bedenken. Voor jullie, maar natuurlijk ook voor mezelf. Food is always a good idea! Zelf kook ik best veel met vis en hou ik er ook erg van. Voordat ik hier mee aan de slag ging heb ik uiteraard wel het een en ander opgezocht, aangezien ik vrijwel nooit ansjovis of makreel eet.

Nou wat doe je… koop een lekker bakkie ansjovis en/of makreel, ga naar mijn blog en zoek (en vindt) een recept hiervoor.

Eerst zal ik jullie de mogelijkheden met de makreel laten zien, vervolgens de ansjovis in een tweede deel (blog).

Makreelsalade

Benodigdheden

 • 1 blikje makreel
 • 1 handje Veldsla
 • een halve komkommer
 • 1/2 peer
 • Citroensap naar smaak
 • 1 eetlepel kwark
 • Bieslook
 • Olijfolie
 • Peper/zout

Werkwijze

 1. Snijd de komkommer en de peer
 2. Doe de sla met de olijfolie met de peper en zout in een kom en breng op smaak
 3. Presenteer het op een bord en voeg hierbij de komkommer en peer toe
 4. Leg hierbij ook de makreel en doe daar wat bieslook op
 5. Maak van de kwark, peper, zout en de olijfolie een dressing en zet dit naast de salade
 6. Snijd een stukje citroen en serveer dit er bij

Dit is een gesponsord artikel.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

1 Comment

 1. Pingback: Koken met princes deel 2 - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close