Uiteraard blijf ik niet achter in een lekker recept over de welbekende kokos/dadelballetjes. Ik vind het zelf altijd érg lekker met cacao.

Ingrediënten

  • 2 kopjes ongezouten notenmix (tip: Albert Heijn)
  • 1 handje dadels
  • 1 handje gedroogd fruit naar keuze (ik kies voor abrikozen)
  • 1 handje rozijnen
  • 2 eetlepels kokos rasp
  • 10 druppel vanillearoma
  • 1 eetlepel verse cacao
  • Kokosrasp ter decoratie
  • Ahornsiroop (1 scheutje)

Werkwijze

  1. Doe alle noten in een blender en maal deze fijn. Als dit wat grof blijft, is dat prima. Doe dit op de manier hoe jij het het lekkerst vindt.
  2. Doe vervolgens hetzelfde met de dadels en de gedroogde vruchten.
  3. Vervolgens doe je alles in één keer in de blender. Zorg dat het goed mengt met elkaar en het een sticky goedje wordt.
  4. Voeg zodra dit een sticky goedje is, de kokosrasp, cacao, ahornsiroop en de vanille toe. Dit moet je ongeveer 2 minuten blenden. Dit is pas wat je noemt sticky, by the way.
  5. Haal alles uit de blender en maak balletjes van de samenstelling. Houd ongeveer een doorsnede aan van 3 cm. Ik vind het zelf erg lekker om aan het eind de balletjes nog in kokosrasp te rollen (kokoslove) maar dat is mijn mening. Als je de balletjes afdekt, kan je ze circa 1,5 week bewaren in de koelkast.

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

3 Comments

  1. Wat voor kopje gebruik je voor de noten. Weet je ook hoeveel gram ongeveer? ?

    • Annemiek Nauta Reply

      Hey Gerdine!
      Dat is ongeveer 150 gram. Mocht je ze gaan maken….. succes met het niet allemaal in 1 keer opeten!

      Liefs 🙂

Write A Comment

Close