In februari 2015 ben ik met mijn ouders vertrokken richting Sint Maarten.

Mijn zus liep op dat moment een half jaar stage als weddingplanner (jaloers). In februari wilden mijn ouders op bezoek en uiteindelijk hebben mijn oudste zus en ik besloten om onze zus te verrassen. We gingen mee. Iedereen in ons dorp wist het behalve mijn zus aan de andere kant van de wereld. Het was zó leuk en intens mooi toen wij uiteindelijk op het beruchte SXM vliegveld stonden zonder dat zij dit wist. Onbetaalbaar was dat moment.

Ondanks dat het natuurlijk allemaal een verrassing was, moest ik ongemerkt te weten zien te komen waar ik allemaal glutenvrij kon eten. Gelukkig hadden we een appartement (en hebben we dus veel zelf gekookt) maar soms wil een mens ook uit eten. Helaas heb ik zo intens weinig kunnen vinden over glutenvrij Sint Maarten, dat de moed mij een beetje in de schoenen zakte. Ik heb dan ook ontzettend veel eten meegenomen. Het is best frustrerend dat wanneer je op vakantie gaat alles eerst moet uit- en opzoeken.

Uiteindelijk zijn we achter twee adresjes gekomen waar ik makkelijk glutenvrij kon eten en deze wil ik dan ook graag met jullie delen:

BAMBOO

Bamboo ligt dicht bij Maho Beach. Je kent Maho beach vast wel als hét strand waar je bijna de vliegtuigen kunt aanraken. Heel gaaf! Anyway, daar heb je ‘Bamboo‘. Een hip sushi restaurant midden in een drukke winkel en uitgaansstraat. Mijn zus had er al heel vaak gegeten en had dan ook wel eens voor de grap gevraagd of het mogelijk is om glutenvrij te eten bij Bamboo. Hier werd super leuk op gereageerd (destijds wist mijn zus nog niet dat ik écht kwam). De chefs hebben op de avond dat wij daar gingen eten speciaal voor mij glutenvrije sushi bereid. Er werd geen rijstazijn toegevoegd aan de sushi en alles werd apart gehouden zoals je kunt zien op de foto. Ik kreeg sushi met Philadelphia, zalm en avocado, met gekruide rijst en met mango.

Het was heerlijk!

AVANTIKA

Avantika is een thais restaurant midden in Sint Maarten. Als je niet weet dat het er is, kan je het ook niet vinden. Het zit ergens boven (ik weet niet meer waar boven) maar als je er eenmaal bent kijk je je ogen uit. Wat een chique tentje!
Kijk serieus eens naar dit menu. Gewoon, in Sint Maarten.. een menu waarop aangegeven staat wat precies glutenvrij is of niet. Super toch! Wij hebben hier dan volgens mij ook wel 3/4 keer gegeten en het was heerlijk. Zeker niet onbelangrijk is het feit dat ik niet ziek ben geworden. Het rare is dan ook dat zij op tripadvisor niet heb kopje hebben met ‘glutenvrije opties’. Toch vreemd hè. Mijn ervaring is namelijk dat veel restaurants die daar wel op staan, echt niet veel af weten van coeliakie. Jammer hè.

Hier nog een foto van mij en mijn zussen op de avond dat mijn oudste zus jarig was en we dit gingen vieren bij Avantika:

De vlucht met KLM was overigens fantastisch geregeld. Ik kreeg erg lekker eten aan boord en allemaal apart verpakt. KLM gaat überhaupt erg goed om met allergieën als je het mij vraagt.

Daarnaast mag je in Sint Maarten echt twee dingen niet vergeten: paardrijden langs de stranden & Pinel Island bezoeken.

Je gaat tijdens het paardrijden samen met een gids een mooie rit maken van circa twee uur waar je door de zeeën rijdt en het eiland verkent. Super gaaf om te doen! (Op deze foto zie je overigens vier ‘zusjes’, een vriendin van mijn zus sloot vaak bij ons aan en dat was super gezellig!)

En pinel island is een soort bounty island van Sint Maarten. Je hebt er eigenlijk niets behalve een strandtentje, veel wit zand, een super krab en veel rust. Ideaal om een lekker dagje te relaxen en te snorkelen want wat is Sint Maarten PRACHTIG, zowel boven als onder water.

Kortom in Sint Maarten kan je prima vertoeven. Het glutenvrije eten is erg lekker bij de bovengenoemde restaurants en uiteraard spreken ze je daar je taal (in het Nederlandse gedeelte).

love, Annemiek

 

Write A Comment

Close