Gezegend zijn we in ons mooie dorpje, met zo veel gezelligheid en eetgelegenheden.

Inmiddels staat de vierde generatie van de familie Smit aan het roer van dit prachtige restaurant en (grand) café. Dit betekent echter niet dat de derde generatie niet meer aanwezig is want ook deze generatie helpt nog iedere dag met de werkzaamheden. Respect.

Het Wapen van Markelo zit middenin de dorpskern. Het is gelegen aan de ‘grote straat’, wat het een heel leuk plekje maakt. ’s Zomer kan je er tot de late uurtjes genieten van je hapje en drankje op het terras. In de wintermaanden is het binnen even gezellig. Niet te vergeten dat dit aan de ene zijde een restaurant is, en aan de andere zijde een café. Dit wordt van elkaar gescheiden maar kan ook zeker samen worden gevoegd bij (zeer leuke) feestjes.

Dit is tevens hét café waar ik menig avondjes doorbreng met mijn vriendinnen. Dit cafe heb ik dan ook even kort genoemd in een vorig blog. Het is overigens in de zomermaanden 7 dagen open vanaf 11:30 uur en je kunt er tot 20:00 uur iets bestellen uit de keuken. De tijden van het café en terras zijn tot de laatste dorpsleu het terrein verlaten…

In het weekend ben ik hier veel te vinden en dit maakt het ook zeer fijn om er eens een hapje te kunnen eten. Onlangs heb ik hier gegeten met mijn vriend op een zaterdagmiddag en ik hoefde eigenlijk niet eens meer de kaart te zien. Er is namelijk een lunchgerecht dat ik super lekker vind. Dit is de geitenkaassalade. Hij staat op de kaart als ‘salade van het huis’ met geitenkaas met paneermeel maar voor mij passen ze de salade graag aan (evenals voor een ander uiteraard). Er staat overigens ook netjes op hun kaart vermeldt dat wanneer je een allergie hebt, je dit aan kunt geven zodat zij er rekening mee kunnen houden en dat wordt gedaan.

Neem eens een kijkje op hun website, waar de kaarten ook op staan. De lunchkaart én de dinnerkaart.

Anyway, deze blog gaat over restaurants waar je goed glutenvrij kunt eten…

Zie hier boven de salade die ik heb gegeten. Plaatje toch?

Niks kale sla met tomaat en een blokje geitenkaas zoals sommige restaurants een glutenvrije salade voor je neus drukken. Nee. Een échte salade met alles er op en er aan. Gewoon aangepast op mijn specifieke wensen mét een heerlijke dressing.

Er gebeurd hier overigens van alles en dat maakt het extra gezellig. Het Wapen van Markelo sluit aan op menig sushi behoefte en organiseert dan ook wel eens een sushi avond waarop Wings Sushi uit Rijssen wordt uitgenodigd en perfecte sushi bereid voor de gasten. Uiteraard sluiten zij aan bij de seizoenskaarten én zit er een heerlijke ijssalon tegenover ‘De Noaber‘. De catering valt ook allemaal te regelen maar voor nu.. is het glutenvrijproof (is dat wel een woord?) Anyway…

ben je een keer in Markelo (je moet),  schuif eens aan bij het Wapen van Markelo voor een borreltje, hapje, uitgebreid dinner of een lunch…. dan weet je wat je nu mist!

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close