Wentelteefjes. Grootmoeders keuken. Iedereen heeft wel een oma die dit heerlijke recept maakte.
Toen mocht ik ze nog. Heerlijk die broodjes die zoet smaken en iets weg hebben van een pannenkoek. Waar een wil is is een weg toch? Voor zover ik weet zijn de ingrediënten zeker glutenvrij, dus kan een wentelteefje gewoon glutenvrij worden gemaakt. Behlave het brood natuurlijk (duh) maar zo slim zijn we allemaal. Lekker wentelteefjes bakken dus mensen, mét glutenvrij brood.
Benodigdheden
- Olijf- of kokosolie
- 1 ei
- 2 zakjes vanillesuiker
- Boterhammen (circa 4)
- 1 eetlepel kaneel (i love it)
- 250 ml (rijste/kokos/Alpro – of gewoon lekker normale) melk
Werkwijze
- Pak een grote kom. Doe hierin de melk, het ei, de vanillesuiker en het kaneel. Klop dit goed los.
- Zet een pannetje op met de olijf- of kokosolie.
- Haal je boterham door het beslag en laat het intrekken. Zorg dat je de ‘restjes’ over het brood gooit, dit geeft het nog meer smaak.
- Doe de broodjes in de pan en bak ze goudbruin. Ik vind iets hardere broodjes altijd erg lekker en zo trekt de smaak er nog beter in, maar dat is mijn keuze.
Anyway, jouw portie glutenvrije wentelteefjes van oma. Wedden dat zij ze ook lekker vindt?
S M A K E L I J K!
love, Annemiek