Ovenschotel a la Annemiek. Lekker puur (oke de aardappelpuree niet), gezond en simpel.

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Boter
  • Olie
  • 250 gram mager gehakt
  • 1 courgette
  • 1 potje tomatenpurree
  • 1 zakje aardappelpuree voor de oven van Maggi
  • Half potje appelmoes
  • 1 beschuit
  • Bieslook

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de gehakt in een pan en zorg dat het goudbruin wordt, snijd ondertussen de courgette in blokjes
  3. Voeg de courgette toe aan het gehaktmengsel
  4. Doe hierbij als beiden goudbruin is de tomatenpurree (ik gebruik zelf een heel klein blikje)
  5. Gooi het goedje in een grote ovenschotel die je hebt ingevet met boter/olie/kokos o.i.d.
  6. Doe hier boven op wat appelmoes (verdeel het netjes)
  7. Doe de aardappelpuree er overheen en verdeel het over de schotel
  8. Maak je beschuitje goed stuk en verdeel ook dit over de schotel
  9. Schuif de schotel voor 15 Γ‘ 20 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Voeg tot slot wat bieslook toe

Look how pretty

(OkΓ© normaal doe ik er tussen stap 3 en 4 er nog een hele zak spinazie bij maar die was ik vergeten bij de supermarkt………)

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close