Mijn mening over de verhoudingen tussen mannen en vrouwenvoetbal waar de afgelopen tijd nogal wat discussie over is ontstaan.

Guys (letterlijk), wees eerlijk. Ik durf te wedden dat driekwart van het land de finale van het EK vrouwenvoetbal heeft gekeken. Ja. Ook de mensen die altijd zeggen dat vrouwenvoetbal niets is vergeleken bij de mannen. Whatever, zij flikken het wel en de mannen niet. Dus. Geef commentaar, positief óf negatief, het maakt mij niet uit. Heb respect, geef (opbouwende) kritiek en als je het maar niets vindt.. dan kijk je het toch lekker niet?

Vrouwen in Nederland, blijf lekker voetballen. Recreatief of op hoog niveau. Doe lekker je ding. Des te leuker is het om met een aantal teamgenoten lekker ongestoord te zitten juichen en joelen bij de wedstrijden, professioneel of recreatief. Er valt gewoon veel te leren van zowel mannen- als vrouwenvoetbal.

Ik zeg echt niet dat vrouwenvoetbal beter is dan mannenvoetbal. Ik zeg alleen dat de leeuwinnen het dit jaar op hun eigen niveau ontzettend goed gedaan hebben. Het is vermakelijk, fris en enthousiast voetbal van dames die er volledig voor zijn gegaan. Wanneer je het niet wilt kijken.. dan kijk je het toch niet? Ik snap die frustratie nooit zo. Ja, ik weet ook dat er mannen zijn die het wel leuk vinden!

Zelf voetbal ik ook bij de plaatselijke voetbalclub SC Markelo. Hier spelen wij iedere zondagochtend graag een potje met een heel hecht team (en staf). Afgelopen jaar zijn wij kampioen geworden in de vijfde klasse, wat betekent dat we het dit jaar gaan doen in de vierde klasse. Tof toch, dat beetje extra?

Spanning, sensatie, voetbal, mannen en.. VROUWEN.

Hoe denken jullie er over?

love, Annemiek

Write A Comment

Close