Deze maand gaan de glutenvrije bloggers jullie laten zien wat er zoal gegeten wordt op een dag.

Ter inspiratie voor jullie van alle 16 bloggers van #wijbloggenglutenvrij, een dagvoorbeeld. Zoals jullie wellicht hebben gezien, doe ik dit ook in mijn fooddiaries, waar sinds kort Diëtiste Jorien Brinkers ook in adviseert. Desondanks wilde ik wel meedoen aan deze maand vol glutenvrije inspiratie, het is nooit verkeerd iedereen te laten zien wat je zoal eet met een glutenvrij dieet.

De laatste tijd merk ik aan mezelf dat ik minder honger heb. Ik at voorheen vrij veel maar nu wordt dat minder. Wat blijkt, ik ben vermoedelijk allergisch voor nog iets anders dan gluten. Helaas is deze zoektocht nog bezig maar ik voel mij hierdoor erg lusteloos. Ik krijg hartkloppingen en word erg benauwd dus ja, mijn zoektocht is vrij urgent. Ik probeer daarom ook goed verbanden te zoeken tussen het een en ander dat ik eet, maar zoals je weet zijn er vrij veel allergenen en is de zoektocht groot. Mocht je mijn symptonen herkennen, shout out to me! Desondanks probeer ik toch vrij veel te eten. Ik merk dat mijn lichaam goed reageert op het vaak eten van kleinere porties.

Anyway, voor nu deel ik met jullie een dag uit mijn glutenvrij eetfestijn.

Ontbijt

Vandaag ontbijt ik met een lekker havermoutje (eerste foto). Ik neem wat meer de tijd om een voedzaam ontbijtje te creëren. Zelf gebruik ik altijd als basis 100 gram havermout, rijstemelk, kaneel, agavesiroop en dan een ‘topping’. Deze kan bestaan uit: banaan, appel, peer, cruesli, chocolade.. eigenlijk alles. Het is ook heerlijk je ontbijtje te toppen met de zogeheten superfoods.

Lunch

Salade met vlees en heul veul andere lekkere dingen. Binnenkort zal ik verklappen wat hier allemaal doorheen zit, dus het wachten is het waard.

Tussendoor

Pepernoten!!!! Eindelijk. Ik heb ze zelf gemaakt (vandaar dat er ook chocolade omheen zit) Het recept komt binnenkort online, daar moet je nog eventjes op wachten. Daarnaast at ik een appeltje. Iets met balans toch?

Dinner

In de avond had ik zin in een ovenschotel. Benieuwd naar het recept? Klik HIER.

Daarnaast heb ik op het feest van een lieve vriendin bij de Kroon nog lekkere hapjes gehad. Tartaar van tonijn, mini broodje carpaccio.. noem maar op!

Heb je zo een goed beeld kunnen krijgen van wat ik zoal eet? Leuk! Mocht je nog vragen hebben of toevoegingen, dan hoor ik ze uiteraard graag.

Ben jij benieuwd naar de creaties van de overige bloggers van #wijbloggenglutenvrij? Hieronder kan je de linkjes naar de verschillende pagina’s vinden:

love, Annemiek

2 Comments

  1. Hartkloppingen en benauwd, dat zijn de eerste symptomen die ik krijg na een flinke glutenfout. Samen met misselijkheid.
    Wellicht is het toch niet iets anders en toch gluten?

  2. Pingback: Wat eet ik vandaag #wijbloggenglutenvrij - Smaakvol Glutenvrij

Write A Comment

Close