Als afsluiter van onze familiedag gingen we uit eten bij de Kemper, een authentiek restaurantje in het o zo mooi Markelo.

Jaaaaahaaa. Alweer Markelo ja. Sorry guys. Ik deel gewoon graag waar ik eet en ja, dit is vaak in Markelo. Ik heb zowaar een driegangendiner gegeten. Voorgerecht, hoofdgerecht én een dessert. Iets wat ik niet heel vaak doe, dus mijn honger was groooot. Anyway, ik zal mijn avondje met jullie delen.

De Kemper dus. Het restaurantgedeelte is in het stuk waar vroegen de koeien stonden. Het is een soort omgebouwde boerderij namelijk. Het authentieke is dan ook zeker terug te vinden. Het vlees dat je op je bord krijgt wordt zelf geslacht in de slagerij en het wild van de kaart moet iedere dag worden gebracht door de plaatselijke jagers (wild is niet helemaal mijn ding). Mijn eerste keer dat ik hier ben gaan eten in ieder geval.

Bij binnenkomst was de jonge gastheer direct op de hoogte van het feit dat ik glutenvrij moest eten. Fijn dat mijn zus dat even gemeld heeft. Nóg fijner vond ik dat hij het eventjes benoemde, zo voel je je direct toch al een soort ‘begrepen’. Bij het uitreiken van de kaart legde hij mij uit dat alles mogelijk was, omdat de chef veel dingen kon aanpassen. Daarnaast werken ze bij Herberg de Kemper met verse ingrediënten van het eigen land, dus dat maakt het nog handiger (en puurder)! De gastvrouw kwam ook nog even bij mij en legde al uit dat alle bindmiddelen van tarwe in dit restaurant zijn vervangen door mais, hoe handig! Het is me al eens ingefluisterd, maar de chef moet zelf ook allergisch zijn voor gluten. Heel fijn dat je direct begrepen wordt en dat mensen open staan voor puur eten, zonder al die vieze toevoegingen en eh.. gluten. Overigens kreeg ik vooraf al een lekker broodje, net als de anderen.

Vooraf wil ik jullie vast zeggen dat ik niet blij ben met de fotokwaliteit, maar dat komt door het feit dat het al avond was. Sooooorrry.

Vooraf: Carpaccio

Carpaccio van Ossenhaas met dungesneden Old Amsterdam kaas, ik begin te kwijlen wat jij? Voor mij is carpaccio aaaaltijd een heerlijke starter. Soms eet ik het zelfs op brood maar vaak als ik uit eten ga kies ik het als voorgerecht. Ik neigde naar een lekker biefstukje als hoofdgerecht, maar het leek mij lekker om vlees en vis af te wisselen. So be it. De carpaccio was overigens verukkelijk. Er zaten zongedroogde tomaatjes en vijgen op en een heerlijke dressing. Het was echt een smaakexplosie!


Tussendoor: een bol yoghurt/bosvruchtenijs met prosecco

Net als ieder ander, kreeg ik een soort tussengang. Ik kreeg alleen wat anders, zonder gluten uiteraard. Het was zo snel weg dat ik er geen foto van heb kunnen maken maar wat hebben ze hier een lekker ijs. Het ijs smaakte echt ontzettend lekker en in combinatie met de prosecco was het een lekker tussendoortje. Ondanks dat ik zelf niet erg gek ben van drank, vond ik het heel smakelijk.

Hoofdgerecht: Botervis met saffraansaus en zeekraal

Dit was oprecht meesterwerk. De vis was lekker ‘vlezig’ en ik had hem echt te snel op.. awkward. Ik had nog nooit botervis noch zeekraal gehad maar die combinatie was echt verrukkelijk. De zeekraal gaf de vis echt een ‘bite’. De saffraansaus daarentegen was weer wat zurig, waardoor het geheel ontzettend lekker was. Ik denk dat dit mijn lekkerste vis ooit was!

Dessert: Chocolademousse

Match made in heaven. Annemiek en chocola. Na veel wikken en wegen en prakeseren met de gastvrouw, kwam ze aan met chocolademousse. Seriously, mijn lievelingseten is denk ik chocolade. Hierdoor kan ik denk ik niet geheel objectief zijn over dit dessert, maar ook mijn vriend vond het dessert heerlijk (ja ik was nog zo lief om iets af te staan). Het was een mousse van zowel witte als melk chocolade met een zoet minimaal sausje erbij. Daaroverheen zat pure chocoladeschaafsel.

De Kemper, bedankt. Nogmaals. Ik heb echt een onbezorgde heerlijke culinaire avond beleefd bij jullie. Tot snel!

love, Annemiek

Write A Comment

Close