Jezus Miek. Geniet toch eens van alles wat gebeurd. Doe niet zo gehaast. Wees jezelf. LEEF.

Jep.. it’s my brain. Mocht je het nog niet gemerkt hebben, ik kan best chaotisch zijn en mij veel te veel richten op wat komen gaat. Tijdens mijn werk kan ik helemaal in mijn werk opgaan en dat is fantastisch, want daar bereik ik veel mee. Alleen merk ik de laatste tijd steeds wat vaker dat ik buiten mijn werk om niet in het nu leef. Ik ben continu bezig met iets wat ik ‘nog moet doen’. Annemiek, je moet…

 • Een blog schrijven
 • Na het sporten gauw douchen en gaan slapen, want ik moet er vroeg uit
 • Snel gaan koken om nog foto’s te kunnen maken met daglicht
 • Uit bed anders ben je niet optijd voor je werk/stage/school etc.
 • Gauw naar bed anders kom ik niet aan mijn slaap

Ik moet er echt van af. Eerder merkte ik niet zo vaak dat ik niet echt in het nu leef, nu steeds vaker. Bovenstaande punten zijn voorbeelden van momenten dat ik alles behalve in het nu leef, maar er zijn er nog veel meer. Ik denk echt dat heel veel mensen dit (her)kennen en daarom schrijf ik er een blog over. Al is het niet voor een ander, dan schrijf ik deze blog aan mijzelf. Deze blog schrijf ik aan mijzelf, als herinnering om meer en beter in het nu te leven. Om te genieten van alles wat gebeurd, te voelen wat je voelt op een moment en je minder druk te maken over wat er kan gebeuren ‘als’. Want als bestaat niet voor mij.

Het bizarre is dat ik mij geen zorgen maak over het verleden, maar wel over de toekomst. Daar komt bij dat het geen zorgen zijn in de zin van angsten, maar puur dat ik druk ben in mijn hoofd en alweer met het volgende bezig ben.

Vanaf vandaag ga ik proberen meer in het nu te leven. Doe jij met mij mee? De tips zal ik achteraf met jullie delen.

love, Annemiek

 

2 Comments

 1. Dit is zo herkenbaar! Op een dag leef ik ook altijd alweer 1 dag verder. Zelfs als ik een leuke dag voor de boeg heb, maak ik me weer zorgen over de planning van morgen. Hierdoor geniet ik minder van de leuke dag zelf. Er nu van bewust zijn is al een hele stap.. Ik doe met je mee! Draaien die mindset!

  • Annemiek Nauta Reply

   Helemaal met je eens. We doen het samen!! <3

Write A Comment

Close