IK WIL CHOCOLADE PEPERNOTEN!!!!

Oke, het is 5 oktober 2017 en ik snak naar chocoladepepernoten. Ik begin deze blog te schrijven met de intentie dat ik weer een nieuw receptje met jullie wil delen. Dat wil ik altijd wel, maar deze keer met een thema. Sinterklaas. Ik zag namelijk van de week allerlei soorten pepernoten en snoepgoed bij de Albert Heijn liggen. Met mijn neusje vooraan stond ik wild te zoeken naar glutenvrije opties. Ik vond ze. Glutenvrije pepernoten én speculaasjes, me so happy. Ik ben echter verwend geworden met al die lekkernijen om me heen, IK WIL CHOCOLADEPEPERNOTEN. En.. ik kan ze nergens vinden. Dus wat deed ik, ik maakte ze zelf.

Benodigdheden

 • 300 gram glutenvrije bakmix van de AH
 • 150 gram amandelmeel
 • 15 gram speculaaskruiden
 • 175 gram gesmolten kokosolie
 • 80z gram vanillesuiker
 • een half zakje bakpoeder
 • een drupje vanilleextract (Dr. Oetker!)
 • 100 gram rijstemelk
 • 100 gram pure chocolade
 • 100 gram witte chocolade
 • 100 gram melk chocolade

Werkwijze

 1. Verwarm je oven voor op 170 graden
 2. Doe alle ingrediënten – behalve de chocolade – in een grote kom en mix dit voldoende
 3. Maak met 2 theelepeltjes rondjes van het deeg, een pepernootvorm
 4. Doe ze voor circa 25 minuutjes de oven in
 5. Haal de pepernoten uit de oven en laat ze goed afkoelen
 6. Smelt de chocolade per smaak, doe het in een apart bakje en dip je pepernootjes er in

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

1 Comment

 1. Pingback: Glutenvrije pepernoten - Annemiek Nauta

Write A Comment

Close