Ken je die adventkalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje openmaakt met een plaatje of chocolaatje erachter?

Het is een soort aftelkalender tot de kerst. Voor het vijfde jaar op een rij hebben wij een glutenvrije aftelkalender voor jullie in petto. Vanaf 1 december tot kerst verschijnt er elke dag één blog van één van ons met als thema december. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door.
Wij weten al wie wanneer gaat schrijven, maar dat is voor jullie een verrassing!

Wie zijn ‘wij’?

Wij zijn een heel aantal glutenvrije en getalenteerde bloggers in Nederland. Iedere maand lanceren wij rond de 15e een blog met eenzelfde onderwerp. Dit kan gaan over taarten, het lievelingstoetje of wat eet een glutenvrije blogger op een dag. Op die blogs wordt dan verwezen naar de glutenvrije bloggers die mee doe die desbetreffende maand. Zo proberen wij het glutenvrij eten beter onder de aandacht te brengen op een samenwerkende manier. Waarom de 15e? Omdat 15 februari de geboortedag is van Dr. Willem Karel Dicke, de kinderarts die als eerste het glutenvrije dieet ontwikkelde!

De maand december bestaat voor mijn gevoel voornamelijk uit samenwerken. Het is een gezellige maand, maar ook vooral heel erg druk. Daarom is nu voor het vijfde jaar het idee om een aftelkalender te maken. Iedere dag van de maand december publiceert een andere #wijbloggenglutenvrij blogger een recept, idee, tip.. noem maar op.

Wie doen er mee?

Annemiek als in moi
Annemiek van Glutenvrije Mama
Audrey van Sophie Glutenvrij
Barbara van glutenfreeamsterdam
Carlijn van Foodless
Denise van glutenvrijeoliebol
Denise van glutenvrijeblog
Fabienne van glutenvrijinutrecht.nl/blog/
Gerda van glutenvrijhoorterbij
Inge van schrijfselsvanmij.wordpress.com
Ingrid Meer dan Glutenvrij

Koos van koosglutenloos
Lies van Rose-a-licous
Manon van glutenvrijkind.wordpress.com
Marit van Maak het Glutenvrij
Mariet van glutenvrijenwij
Marjolein van glutenvrijreizen
Marleen van Smaakvol Glutenvrij
Mirjam van Ik ben glutenvrij
Rianne van Doe mij glutenvrij
Suzanna van homeofcomfort

Ik hoop dat jullie hierover net zo enthousiast zijn als ik. Het is nog even afwachten.De blogger die als eerst van start gaat is Mirjam van Ik ben glutenvrij! We hebben gezamenlijk overigens ook nog een instagramaccount, die je via HIER kunt vinden. Fijne feestdagen, geniet, eet en denk vooral aan liefde. Liefde is alles.

Ben je benieuwd naar #decemberglutenvrij van de voorgaande jaren?

#decemberglutenvrij 2016
#decemberglutenvrij 2015
#decemberglutenvrij 2014
#decemberglutenvrij 2013

love, Annemiek

Write A Comment

Close