Sushi en Annemiek in één zin komt vrijwel euhm, heel vaak voor.

Je houdt er van of je verafschuwt het, sushi. Het komt in vele soorten en maten qua grootte maar ook zeker qua prijs. Na een aantal sushi-restaurants te hebben geprobeerd was het deze keer de taak aan Umami Hengelo. Een sushi-restaurant waar ik zelf al veel over had gehoord.

Voordat ik er ging eten, heb ik uiteraard een bericht gestuurd met de vraag of zij mogelijkheden bieden voor mensen die geen gluten mogen hebben. Ik kreeg binnen een uur de reactie dat dit mogelijk was. Na mijn vraag of de rijstazijn dan ook glutenvrij is, kreeg ik netjes het antwoord dat er geen gerst of mout in de rijstazijn zit bij Umami (waar dit vaak wel zo is). Bizar hoe goed ik mij bij dit antwoord voelde, ik kreeg er zin in!

Eerste indruk

Ik ben een nuchtere Nederlandse dame, dat betekent dat ik vaak vetrouw op mijn gevoel. Daarom is mijn eerste indruk van een restaurant voor mij altijd zeer belangrijk. Het contact verliep al goed en bij binnenkomst werd ik helemaal verblijd. Wij – mijn vriend en ik – werden bij binnenkomst naar een prachtige tafel geleid en je raadt het al.. een potje glutenvrije sojasaus stond al klaar. Super toch? Daarnaast hadden ze voor mij de ingrediënten van hun rijstazijn uitgeprint, om mij te laten zien dat er inderdaad geen gevaarlijke ingrediënten in de rijstazijn zaten. Slim van Umami om mij direct zo’n fijn gevoel te geven, echt heel prettig. Ik waardeer hun openheid ten zeerste.

Uitleg

Umami Hengelo is naast sushi restaurant nog veel meer dan dat. De jongeman in de bediening wist ons te vertellen dat Umami vier verschillende keukens heeft. Dit zijn Chinees, Japans, Vietnamees en Thais. Super leuk hoe hij ons dit vol enthousiasme wist te vertellen en enigszins verbaasd was toen wij lieten weten enkel van de sushi te willen genieten. Toch hielden wij ons aan onze afspraak om alleen sushi te gaan eten. Wij bestelden een behoorlijke uitdaging voor mij. Wij lieten de chefs wat moois voor ons bereiden. Waar ik normaal – wat betreft eten – absoluut niet van verassingen houdt, ging ik er die dag volledig in mee. Kijk wat vertrouwen al dan niet met je doet hè.

De sushi

  • Maki met tonijn
  • Maki met komkommer
  • Dragon roll voor mijn vriend (iets met zijn voorliefde voor krokante garnaal)
  • Uramaki met geschroeide zeebaars, crab en groene thee saus)

WHUUUUTTTT? CRAB?? Dat kan toch helemaal niet? Jep. Ook wat ik dacht. Surimi is namelijk niet glutenvrij en ik kreeg het er direct warm van. Het mooie was dat toen ik het vroeg, de heer in de bediening hier al van op de hoogte was. Hij vertelde mij dat de crab geen gluten bevatte en ik het rustig kon consumeren. Het was verrukkelijk .

Wij waren zowaar nog niet uitgegeten en wilden nog meer. Wij kregen opnieuw de maki’s en daarbij kreeg ik – in goed overleg – een Uramaki met verse zalm en mango. Hierbij zat een citroenachtig (als ik het goed zeg) sausje en was ook fantastisch!

IMG_4097
IMG_4089

Personeel

Het personeel was op en top op de hoogte van mijn coeliakie. Ze wisten ontzettend goed hoe zij hierop moesten inspringen en wisten mij adequaat te beantwoorden wanneer ik vragen had. Zij legden alle gerechten netjes uit en daarnaast kreeg ik een andere amuse als mijn vriend (heerlijke edamame boontjes met zeezout).

Ondanks de fantastische avond, heb ik een enkele tip voor Umami. Leg in het vervolg de glutenvrije gerechten even op een apart bord nadat je ze apart hebt bereid, dan voorkom je de kruisbesmetting al helemaal.

Binnenkort moeten wij maar weer langskomen, in verband met het ruime aanbod op de kaart. Dit was namelijk nog maar een heel klein tipje van de sluier, maar dat mag je zelf beoordelen wanneer je er naar toe gaat. Geniet er in ieder geval van. Umami bedankt!

love, Annemiek

Write A Comment

Close