Afgelopen weekend heb ik voor het eerst soep gemaakt.

In de loop van de week besefte ik mij dat ik serieus nog nooit soep had gemaakt. Nou, uitdaaaaging. Ik ben zelf echt dol op spinazie dus ik was er van overtuigd dat dit niet mis kon gaan. Nu zocht ik nog een lekker combinatie. Eigenlijk ben ik gewoon door de Jumbo gewandeld om wat inspiratie op te doen. Het werd een combi van spinazie, crème fraiche en euh.. sesamzaad. Beetje rare combinatie, maar werkelijk… Hóe lekker!

Benodigdheden

 • 50 gram ongezouten roomboter
 • Peper/zout
 • Knoflookteentje
 • 1 theelepel sesamzaad
 • 100 gram crème fraiche
 • circa 400 gram spinazie
 • 1 bouillonblokje
 • 2 kopjes water
 • Bieslook
 • Brood (ik gebruikte twee boterhammen van YAM)

Werkwijze

 1. Verwarm de ongezouten roomboter in een soeppan
 2. Voeg hierbij toe wat peper, zout, het knoflookteentje (gesneden) en de sesamzaad
 3. Fruit alles circa 2 minuten
 4. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat het even koken
 5. Doe de helft van de crème fraiche er door
 6. Voeg de helft van de spinazie toe
 7. Mix het in de blender/met de staafmixer
 8. Voeg gedurende het proces de rest van de spinazie toe
 9. Serveer met nog wat crème fraiche, bieslook en sesamzaad
 10. Eet de soep met een lekker broodje

S M A K E L I J K!

love, Annemiek

Write A Comment

Close